• 269
    (bkz: 10 şubat 2019 galatasaray trabzonspor maçı)

    tribünde izledikten sonra evde yeniden izleme ve analiz etme şansım olmadı.

    bir ara trabzonspor orta sahayı çok hızlı geçip kalemize geliyordu. acaba yusuf, abdülkadir, nwakaeme, rodallega mı çok iyi yoksa bizim orta sahada bir problem mi var diye düşündüm. çözemedim. hatta bu sabah kaideyi taciz eden istisna‘ya mesaj attım o dakikalar için analizi varsa aydınlatması için.

    biraz evvel şu entry’yi okudum ve sanırım bir miktar aydınlandım. (bkz: younes belhanda/#2618857)

    belhanda ilk kez, hem de büyük bir maçta bekleneni karşıladı. (bu arada 8-8,5-10 tartışması yapanlara da selam olsun. biraz sistem değişikliği ve deneme ile nasıl saplıyor golleri. demek ki 8 de oynasa içeri girip deneyince oluyor) hoca ndiaye ve ikisini ileri yakın oynatınca bu meyveyi aldık. bunu okuduktan sonra sabahki orta sahanın boşluğu konusundaki sorum aklıma geldi. puzzle parçalarını birleştirince şu çıkıyor. ndiaye ve belhanda daha ileri gönderilince hücumda iyi şeyler olurken defansif anlamda zaaf yaşıyoruz. rakip çok hızlı geçiyor ve stoperler kaderiyle baş başa kalıyor. zaten maç içinde tribünden gözümde canlanan ndiaye’nin çılgınca geri yetişme çabaları ve yetişmeleri var.

    dolayısıyla bunun nasıl çözüleceği önemli. belki de donk/reges yerine bir adet genç melo lazım. ya da dönüp dolaşıp kaideyi taciz eden istisna’nın çift 8 numara olayına geliyoruz. şimdilik 2018-19 sezonu şampiyonluk ve uefa serüvenimiz için bir çözüm şart. bu da ndiaye çift ciğerli olduğu için 6 numaranın az önünde, belhandanın az arkasında yer alıp box to box oynarsa çözülebilir diyorum. tabi dün de bunu yaptı diye düşünüyorum ama yapamadığı dakikalarda sıkıntı yaşadık. öyle olmadı mı? ne zaman ki öne geçip kontrollü oyuna döndük, donk’a yaklaştı ve işi bitirdik. donk da bir miktar sert oyuna dönerek olayı çözdü. yine de kafam tam netleşmedi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın