• 259
    merkez orta saha rotasyonu fernando, donk, ndiaye, selcuk, celil, emre akbaba, belhanda, atalay seklindedir.

    bu oyuncularin an itibatiyle formaya en yakin olanlari fernando- ndiaye- belhanda uclusudur.
    bircok macta sunu gorduk, ozellikle deplasmanlarda, belhanda'ya yapilan adam adama baski savunmasi ve onu topla bulusturmama/bulustugunda pas yollarini kapatma uzerine kurulu savunma oyunu, galatasaray'in ileri cikmasini engelliyor ve sahaya gereksiz yere cok uzun ve cok genis yayilmasina neden oluyor.
    bu ucluden inisiyatif alip top yapan, topla ileri cikmaya calisan oyuncu fernando oldugu zaman kontra yiyoruz.
    belhanda top aldigi zaman, baskiyi asamadigimizda yine kontra yiyoruz, uzerine bir oyuncumuz sari kart gorebiliyor. baskiyi astigimizda rakip yerlesmis oluyor ama set hucumu ile dengeli bir savunma kuruyoruz ve topa hakim olabiliyoruz. bazen hizli cikmissak belhanda ile pozisyon yakalayabiliyoruz.
    ndiaye top alip ileri ciktiginda belhanda rahatliyor, oyun kanatlarimiza yayiliyor, beklerimiz ileri cikiyor, takim mesafemiz daraliyor, stoperlerimiz rakip forveti kucagina alip orta sahaya itiyor, daha dengeli bir hucum yapiyoruz, genelde pozisyon buluyoruz. cunku rakibi ciddi manada eksik yakalayabiliyoruz. oyun rakip sahaya yikilinca zaten takim savunmamiz da direnc kazaniyor.
    ancaaak, ndiaye golge savunmasi yaptiginda, baski gorup inisiyatif almadiginda ya da en fazla maldonado gibi stopere,beklere ya da kaleciye geri pas yaptiginda muhakkak top kaybi yapiyoruz ya uzun oynayarak ya da gereksiz bireysel denemeler ile.

    burada, dis sahadaki sikintiyi ben bu uclunun koordine bir sekilde cikamamasinda ve ozellikle ndiaye'nin topla daha fazla cikmamasinda goruyorum.

    diger taraftan bu ucluye en fazla yardimi dokunacak oyuncu feghouli. fakat alanya'da ilk yari iki ya da uc defa toplu olumlu kullandi. en az 7 - 8 defa basit top kaybi yapti. boyle olunca rakip baskisini fazlasiyla hissettik, neredeyse 3 pas yapamadik. cok kotu bir futbol oynadik yani.

    feghouli'nin yaninda diger orta sahayi rahatlatabilecek oyuncu henry. ama o da cok forvete yardimim olsun diye takilan bir arkadas. yani "savunmadan top cikarmak benim isim degil" diyor sanki. haklilik payi da var.

    elmander gibi orta sahaya gelip top alan, takimi ileri cikaran bir forvetimiz var mi yok mu, su an icin erken. bunu iki forvetimizin de gecmisinden bagimsiz soyluyorum. bizde ne oynuyor gorecegiz.

    sozun ozu, belhanda ve beklerimize yedigimiz baski neticesinde deplasmanda oyun kuramiyoruz, top yapamiyoruz, hucum yapamiyoruz. burada devreye girmesi gereken en onemli iki kisi ndiaye ve feghouli. ama onlar da sahada kaybolduklari deplasmanlar fazlasiyla vaki. boyle olunca bol bol sari kart, bol bol kendi kalemizde pozisyon ve puan kaybi.

    bence ndiaye zaten yolcu, belhanda ve feghouli de sene sonunda gidici olabilir. fernando'ya da iyi bir teklif gelmesi halinde tesekkur edebiliriz.
    fatih terim muhtemelen ilk firsatta emre akbaba'yi oraya monte etmeye calisacak.seneye de iki uc tane takviye isteyecek bence.
App Store'dan indirin Google Play'den alın