resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 18664
    büyük adam. ya düşünüyorum düşünüyorum, bu adamın hakkı kesinlikle verilmiyor.
    arkadaş olaya gel.
    sen sevdalı olduğun kulüpten olaylı şekilde ayrıl*milli takımlar futbol direktörü sıfatıyla tff çatısı altına gir. o sırada boş durma, "adam krizi" ortasında tarihinde 4. kez( diğer üçünden ikisini de sen götürmüşsün) avrupa şampiyonasına götür. siyasi baskıyla adamları takıma almak zorunda kal ve seni sabote etsinler. konu dağılmasın,
    milli takımlar futbol direktörü sıfatını alır almaz yaptığın ilk iş yabancı kuralını kaldır, yerli kuralı getir.
    (bkz: en az 14 yerli futbolcu)
    fatih terim dışında hiç kimse ama hiç kimse yapmazdı bunu. hem yapamazdı, hem yapmazdı.
    şimdi bu hamlenin sonuçlarına bakın,

    kulüpler yerli oynatmak zorunda kalmadığı için yerli topçuları burada kalmaya ikna etmeye milyonlar dökmemeye başladı. hatta gelen teklifleri değerlendirmeye başladılar. örneğin, yabancı sınırı 6 olsaydı başakşehir cengiz'i satmazdı. beşiktaş cenk'e 3 milyon € maaş verir everton'a göndermezdi. çağlar milyonlar verilerek 3 büyüklerden birisine getirilirdi. enes şu an 2.5 milyon € maaşla galatasaray, fenerbahçe 11inde debeleniyordu. okay için 7.5 milyonu fenerbahçe/galatasaray basıp almıştı trabzondan. emre mor bile şu an istanbuldaydı minimum 8-10 milyon €'ya. ozan satılmazdı. ve daha aklıma gelmeyen avrupadaki birsürü yerli ya gitmezdi ya tonla para dökülüp geri getirilirdi.

    kaba hesapla sadece bir kararla en az 70-80 milyon € 'nun ülkeye girmesini sağladı ve bir o kadar paranın karşılığı olmadan harcanmasını önledi, ve çok daha fazla girmesinin önünü açtı.

    bu ülkeye kaç tane insan böyle bir katkı yapıyor 2-3 senede?.
    akşam akşam aklıma geldi de, büyüksün hocam.

    edit: uyarısı için the wazza'ya teşekkürler, milli takım 4 kez gitti avrupa şampiyonasına.
App Store'dan indirin Google Play'den alın