resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 18635
    son yaşanan sıkıntılı dönem adına doğru hamle yapan hocamız. galatasaraylılara söz verdim diyerek bana göre net hamle yapmıştır. geçmiş ünal aysal döneminde düştüğü hataya düşmeyerek taraftarı arkasına alıp arkasına yaslanmıştır. ozan ile ilgili yaptığı açıklamada ''ozan satılsın istemedim idari kararla sattılar saygı duydum'' demek standart bir yanıttır ancak arkasından gelen ''iki yol vardı istifa etmedim çünkü galatasaraylılara söz verdim'' kısmı ise net bir hamledir.

    ünal aysal başkanlığı döneminde çevresindeki güvendiği isimleri( ali dürüst,abdurrahim albayrak) göndererek planını işleve koymuştu ve sonunda da sözleşmesi hazır diyip taraftarı da arkasına almıştı. buna karşılık fatih terim o dönem kritik bir strateji hatası yaparak birilerinin gönlü olsun diye imza atmam diyerek zaten zayıf noktası olan ego olayını tetikte olan medyanın gözüne sokarak ünal aysal ın ekmeğine yağ sürmüştü. ama bu kez muhtemelen geçmiş teçrübeden doğru hamleyi yaptı.

    hem geçmiş ünal aysal dönemi hem de mevcut dönemde yaşanılanların basit bir ego kavgası olmayacağından eminim. yönetimlere, gerek seçim zamanı evet kampanyasına katılmaması gerekse milli takım dönemi ile ilgili siyasi baskı olduğunu düşünüyorum. yoksa aklı başında hiçbir yönetim kendisini şampiyon yapan hocayı basit bir ego muhabbeti yüzünden göndermek istemez. hatta mevcut yönetimin de o koltukta oturmasının en sağlam sebebi olan hocadır. ancak mevcut dönemdeki siyasi baskıya karşı durabilmek milyonlarca taraftarın da olsa çok zor. istemeden de olsa ters düşmek zorunda kalıyorlar ya da en azından öyle görünüyorlar.

    son hamlesiyle hem kendini sağlama almış hem de bana göre yönetimi de rahatlattı. hataları olan ancak hatalarından ders almayı bilen, kabul edilsin ya da edilmesin gerçek anlamda klüp tarihinin efsanelerinden olan hocadır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın