2017-18 Türkiye Kupası Yarı Final Rövanş Maçı
20:30 Şükrü Saracoğlu Stadyumu
0 - 0

Tatil Edildi
  • 184
    kadıköy'de yıllardır yapmamız gereken şeyi beşiktaş'ın yaptığı ve sahadan çekildiği maç.

    bu maçla ilgili en garip şeylerden biri, maç sonrasında gerets'in kafasının kanadığı fotoğrafı sosyal medyada paylaşıp "biz bu durumda bile kaçmadık, derbi böyle olur, korkaklığın lüzümu yok bejeke" türevi zırvalıkları paylaşan bir kısım galatasaray taraftarının türemesiydi.

    şu an fener küme düşme hattında diye "rekabet azaldı, üzülüyorum hallerine, yazık koca kulübe" diye arabesk aforizma kasanlara ibret olması gereken bir maç bu.

    ha, bunu söyledikse şunu da diyelim ki meşhur sulu derbide de aynı şeyi rakip takımın hatta hakemin yapıp maçı tatil etmesi ve hükmen yenik ilan edilmemiz gerekirdi. hatta geçen sezon, bildiğin hakemin kafasına cisim atıldı bizim sahadaki derbide. dikiş atıldı veya bandaj sarıldı. olacak iş değil. normal şartlarda o maç da devam etmemeliydi.

    böyle durumlarda olayın heyecanıyla arabesk yorumlardan kaçınmak ve doğruyu konuşmak gerekiyor. hatta bir süre susmak... her koşulda adil olanı savunmak lazım. tv'deki meczup yorumcuların gazına gelmeden... çünkü yarın başımıza gelir, konuşacak yüzümüz olmaz.

    altın değerinde bir tavsiye: hiçbir olayı sıcağı sıcağına yorumlamayın ve itidalli durun. zaman geçsin üzerinden. tarafgirlik, sempatizanlık, ön yargılar vs derken yanlış şeyleri savunursunuz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın