• 28
    tüm iyi niyetimle söylüyorum hakemlerimizin futbolu bilmediğini net olarak gördüğümüz kayitlardir. geçen sene icardi-ghezzal olayinda faulü alan ghezzal, burada da faulü alan aleksic. kötü niyetli olmadiklarini varsayarsak (kötü niyetliler) bunlara bu gibi pozisyonlarda faulü ayağa vuran kullanir diye kim anlatti onu bulup eğitimlerden çıkarmak lazim. tabi bu hakem arkadaslar egitilemez olduklari için bir daha hakemlik yapmalarina izin verilmemelidir.
  • 29
    kayıtları şöyle özetlemek mümkündür:

    var: kesin olmayan ve var'ın karışmaması gereken anlaşılamayan bir görüntü var. gol iptali için sana sahada inceleme öneriyorum.
    hakem: geliyorum abi.
    var: burada gördüğün gibi sarılı oyuncu rakibin önüne geçerek topla ilerlemesine engel oluyor ve bundan dolayı rakip ayağını doğal akış içinde o sarılı oyuncuya çarpıyor.
    hakem: (hay allah... tam anlamadım ama buraya kadar da geldik ne yapacağız şimdi?) - abi başka bir açıdan daha verir misin?
    var: bak burada sarılı oyuncuya çok net vuruyor. çünkü sarılı oyuncu rakibin önünü kesiyor topla ilerlemesin diye.
    hakem: (hmmm rakip torreira'nın ayağına vurmuş.) - anlaşıldı abi galatasaray'ın golünü iptal ediyorum.
    var: ne galatasaray'ı oğlum, göztepe'nin golünü iptal ediyorsun. (rakip ismail'in ayağına vurmuş.)

    akşam trio bu iki pozisyon için:

    üçlü: net bir faul ama hakemin yorumlamasına saygı duyarım. faulle hiç alakası yok ama hakem böyle değerlendirmiş hakkıdır. öyle böyle faul değil ama hakemin takdiri.

    schrödinger'ın kedisi: görevimi siz hakemlere ve günümüzün faul konseptine teslim ediyorum.
  • 31
    https://www.youtube.com/watch?v=zUTgr9Htkm0

    izlerken başımdan aşağı kaynar sular dökülmesine sebep olan görüntülerdir.

    galatasaray maçındaki komediyi geçiyorum. "galatasaraylı oyuncu araya girdiği için rakip oyuncu galatasaraylı oyuncuya vuruyor, bu yüzden gol iptal" komedisi rezilliktir, kepazeliktir. bu konuda sağlıklı yorum yapmam mümkün değildir. ancak hoş olmayan sözler edebilirim. o da bana yakışmaz.

    ben esas fb maçında göztepe'nin attığı golün görüntülerine takıldım. bu skandalın mutlaka incelenip cezalandırılması gerekir. var'daki hakem denilen şahsiyetler daha hiç bir şey söylemeden orta hakem "bir şey söylemiyorsun, tamam golü iptal ediyorum" diyor.

    bu nasıl bir rezillik, bu nasıl bir skandal yahu?
  • 32
    kanı beynime çıkartan kayıtlar. bu kadar kolay işte takımların kaderiyle, milyonların duygularıyla oynamak. bizim maç iyi ki galibiyetle bitti, yoksa dümdüz kudururduk. fb maçında hakem yalandan bile izlemedi.

    bu sistem vardaki nasıl isterse öyle sonuçlanır çünkü istediği açıdan verip sözle manipüle etme şansı var. bizim kansızlar da sonuna kadar kullanıyor bunu, orta hakem de afiyetle yiyor. yatacak yeriniz yok.

    bu iki var hakeminin işten el çektirilmesi ve bir daha maç alamaması lazım normalde. ben maksimum 2 hafta veriyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın