resim
Bafétimbi Fredius Gomis
Takım:-
Mevki:Santrfor
Yaş:39
Boy:1.84
Uyruk:Fransa
  • 3936
    kişilerin kendilerini haksız göstermemek için hala gereksiz yere eleştirdiği son dönem isteksiz ve formsuz olduğunu söylediği eski oyuncumuz. 2018 -2019 sezonu öncesi , hatasını kabul ettiğini ve daha iyi olacağını söyledi zaten. bu yaşına kadar her oynadığı takımda maç kaçırmamış adama isteksiz olacaktı demek, tamamen işkembe-i kübradan sallamak demek.

    öncelikle şunu belirteyim, kendisinin gitmesine karşı olanlar, ne gomis'i galatasaray'dan büyük gördüğü için ne de fan clubu oldukları için bu fikire sahiptiler. . sadece galatasaray daha iyi olsun diye bu şekilde düşündüler.

    ikinci bir grup taraftar ise sürekli aynı şeyi söylüyor. gomis'i satmak değil yerini doldurmamak problem diye. zaten sıkıntı bu. ffp ile uğraşırken kimin gelmesini düşünüyordunuz acaba? fenerbahçe'de 3 tane santrafor mevkisinde oyuncu var. soldado-frey-slimani. bunların üçünün yıllık gideri yaklaşık 11-12 milyon. yarım sezonda toplamı gomis'in attığı golün çeyreğini atamadılar. beşiktaş'ta mustafa-love-larin var. bunlarda nicelik olarak yeterli gibi ama nitelik olarak değil. elinde kalan 1 milyon ile kimi alacaktın ? en fazla , okaka, love veya bu özellikte bir oyuncu alacaktın. yani zaten yerini doldurabilecek bir oyuncu almayı hayal etmek matematik bilmemekle aynı şey.

    bunu ben öngerebiliyorsam, yönetimin, teknik ekibin zaten öngermesi lazım.

    (bkz: bafetimbi gomis/@mhmtsc) 31 mayıs 2018'de yazdığım girdim.
    (bkz: bafetimbi gomis/@mhmtsc) 17 temmuz 2018'de yazdığım girdim.
    (bkz: bafetimbi gomis/@mhmtsc) 13 ağustos 2018'de yazdığım girdim.
    (bkz: islam slimani/@mhmtsc) 19 ağustos 2018 'de yazdığım girdim.

    bir de fatih hoca'nın yaz transfer dönemi başında yaptığı açıklamada açık açık gomis'i göndereceklerini söylemişti zaten. esas mevzu zam, ya da yeni sözleşme değil. bunlar taraftardan tepki görmemek için kullanılan kalkan. bu kalkan da çok işe yaradı.

    bir de hala şuan yaptığı galatasaray paylaşımlarında bile adama burada tepki gösteriliyor. sanki paylaşım yaptıkça adam ekstra para alıyor yönetimden.

    5 sene kulüpte kalıp toplasan 10 maç iyi oynamış donk'a zam verirken, uçak biletlerini karşılamıyoruz diye açıklama yönetim, gomis'in isteğini çarşaf çarşaf yayınlatmıştır.

    peki yapılması gereken neydi? 22-23 yaşlarında, hareketli, yıllık ücreti ucuz yedek santrafor alırdın. gomis'le idareli şekilde oynatırdın. bu yeni gelecek oyuncu üzerinde taraftar baskısı, skor baskısı da olmazdı. daha rahat ortamda gelişir, kulübe ve takıma alışırdı. gomis'i de bir sene sonra hemen hemen aynı, belki de daha fazla fiyata satardın. beşiktaş'ın atınç'tan, ersan gülüm'den, tosic'den, fabri'den kazandığı kadar para kazandık gomisten. o kadar fiyata 2018-2019 sezonunun sonunda da gönderirdin.

    şuan takımda olsaydı, hem ligde lider olurduk hem de şampiyonlar liginde gruptan çıkardık. takımın maddi durumunu daha kötüye götürürdü diyorsanız artık siz bilirsiniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın