resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 18343
    galatasaray ile olan ilişkisine diğer takım taraftarlarının gıpta ile baktığı teknik direktör.

    öncelikle kendi taraftarlarımız içerisinde kendisine kin besleyen bir grup var. ve bu grup zaman zaman haksız eleştirilerde bulunsa bile, hocayı savunmaya kalkan herkesi, biatçı, terimci, terim sevgisinin galatasaray sevgisi önüne geçmesi gibi saçma sapan argümanlarla suçlayarak algı oluşturuyor. ve kabul edelim ki bu algıda başarılı da oldular. ben şahsen hocayı savunmak istediğimde hafif bir çekiniyorum kendi içimde.

    dünya üzerinde herhangi bir insanın galatasaraylılar tarafından sevilmesinin sebebi zaten başlı başına galatasaray sevgisidir. bugün hagi, hakan şükür, sneijder, melo, elmander, bülent korkmaz seviliyorsa sadece ve sadece galatasaray'a yaptıkları hizmetlerden dolayı seviliyor. fatih terim ise bütün herkesten daha fazla hizmet ettiği için bunlardan daha çok seviliyor. guardiola'yı, heynckess'i sevecek halimiz yok ya.

    fatih terim yaptığı hizmetlerden dolayı haklı olarak galatasaraylılar tarafından en çok güvenilen insanlardan birisidir. aldığı kararları eleştirebilirsiniz, sorgulayabilirsiniz ancak niyetinden şüphe edemezsiniz. o yüzdendir ki yaptığı hatalara verilen tepkileri, tudor olsa şöyle yapardınız, riekerink olsa şöyle yapardınız diye alakasız değerlendirmememiz gerekir. mesela zamanında hagi de teknik direktör iken daha başarısız olmasına rağmen tudor'a verilen, riekerink'e verilen tepkilerin yarısını almamıştır, çünkü kendisinin hizmetleri ve kredisi her zaman diğerlerine göre fazladır. taraftarımız tudor'a, riekerink'e güvenmedi, ki zaten neden güvensin ki? bu adamlar terim'i geçtim zaten de kariyerlerinde şenol güneş'e göre bile neyi daha fazla kanıtlamışlar da kredileri olsun? serdar aziz'i takımdan gönderen başka teknik direktör olursa tabiki tepki görür, fatih hoca olursa da normal olarak tepki görmez. çünkü genel yozlaşmış türk medyasının yürüttüğü algı operasyonuna kapılmayan herkes fatih hocanın galatasaray'ın çıkarlarına olmayacak kararlar almadığını bilir.

    fatih terim'in, diğer takım taraftarlarınca her zaman çirkef birisi olduğu öne sürülür. bunun sebebi nedir mesela? fatih hocanın nasıl bir çirkefliğini görmüşlerdir? rakip oyuncunun boğazını mı sıkmıştır? hakemi mi tartaklamıştır? kafasına gelen demir para yüzünden yerde kırk takla mı atmıştır? rakiplerin hakkını mı gasp etmiştir? hakem odasını mı basmıştır? rakip oyuncuya küfür mü etmiştir? ırkçılık mı yapmıştır? yabancı sınırı mı istemiştir? bahise mi bulaşmıştır? ters düştüğü başkanla mesajlaşmalarını medya soytarılarına mı servis ettirmiştir? galatasaray'ın hakkı yenildiğinde bile bir müddet susup, konuşmayıp işler çığrından çıktığında* *tepki vermiştir her zaman.
    ben size söyleyeyim fatih hoca 7 kere her şeye ve herkese rağmen (ki buna türkiye cumhuriyeti cumhurbaşkanı da dahildir) türkiye ligini domine etmiştir ve diğerlerinin ölene kadar içlerinde ukte kalacak olan ülkenin ilk ve tek avrupa kupası'nı kazanmıştır işte bu yüzden çirkeftir.

    içini sebepsiz yere veya farklılaşma çabası içinde olmak sebebiyle fatih terim nefreti bürümüş olan kişilerin oluşturdukları bu fatih terim biatçılığı algısından çok rahatsızım. bu arkadaşlar şu an çekiniyorlar belki fakat yakında sezonu iyi bitiremememiz durumunda çok büyük ihtimalle istifa çağrılarına başlayacak ve er ya da geç istedikleri sonucu alacaktır. terim'in gitmesinde sorun yok fakat... olası ayrılışından sonra kuvvetle muhtemel takım daha da kötüye gidecek ve bu yangıncı arkadaşlar bir anda futboldan haberi olmayan klasik müzik meraklılarına evrilecek. yani olan izleyenlere, takımına tutkuyla bağlı olanlara olacak. o yüzden sizlerden ricam dokunmayın galatasaray'a...
App Store'dan indirin Google Play'den alın