resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 18153
    en yetkin olduğu konulardan biri olan insan yönetiminde son dönemlerde sorunlar yaşayan teknik direktör.

    otoriter ve babacan hoca figürüyle oyuncular üzerinde gönüllülük esasına dayanan mutlak bir disiplin kuran fatih terim'in tahtı sarsılıyor. hakimiyetini tesis etmek için futbolcular üzerinde baskı kurmaya çalışınca ipler kopuyor ya da isteksiz görüntü sergileyen futbolcuların verimi düşüyor. elbette bu genele ilişkin durum, karakter farklılığı sebebiyle birey bazında farklılık gösterebiliyor.

    94 - 96 döneminde fatih terim etrafında kümelenen oyuncu grubu bir yanda, 2016 - 2017 döneminde fatih terim'e açık savaş açan milli takım oyuncuları diğer yanda; 90'lı yıllarda büyük başarılara rağmen fatih terim'in önünde esas duruşta dikilen galatasaray efsaneleri bir yanda, 2018 yılında vasat oyuncuların basit bir özveri talebine ilişkin yanıtları diğer yanda.* son serdar aziz krizi, eren derdiyok ile yaşanan sorunlar, futbolcuların düşen formlarını bu bağlamda okumak mümkün.

    parlak kariyeri ve isminin büyüklüğü nedeniyle futbolcuların kati saygısıyla göreve başlayan fatih terim, ilk dönemlerde iyi bir başlangıç yapsa da zaman ilerledikçe sorunlar baş gösteriyor. ilişki devam ettiği sürece sorunlar büyüyor, kangren haline geliyor.

    temel sorun, fatih terim'in karakter yapısının, yeni kuşak karakter özellikleriyle çatışmaya girmesi. otoriteye saygılı x kuşağının başarılı hocası, özgürlüğüne düşkün y kuşağıyla geçinemiyor.

    http://www.acikbilim.com/...-ve-z-nesilleri.html

    fatih terim'in bu yaştan sonra değişmesini beklemek iyimserlik olur. akan zamanı da durduramayacağımıza göre yakın gelecek için en mantıklı yaklaşım şu olacaktır: "fatih terim şampiyonlar ligi kupasını başkanlık koltuğunda kovalamalıdır."
App Store'dan indirin Google Play'den alın