• 140
    bu dediğiniz şey "avrupai olmak" değildir. bizde vizyon bununla karıştırılıyor. öte yandan vizyon tek başına yeterli de değil. o vizyon için uygun ortam var mı? o vizyon senin gerçeklerinle uyuşuyor mu?

    mesela ünal aysal avrupai'ydi, ali koç da hakeza öyle; bu adamların vizyonları da var. tamam ama bu vizyon bu ülkenin şeraitine uymuyor ki. çünkü bu ülke bir batı avrupa ülkesi değil. bu ülke hala demokrasisini oturtamamış, o yüzden otoriterliğin hüküm sürdüğü ve genel olarak ekonomik sorunlarla boğuşan, genelde istikrarsız bir doğu avrupa ülkesi. bu ülkede avrupai vizyonun sağlayacağı bir şey yok çünkü halk ve yönetim böyle evrilmemiş. haliyle tüm o vizyonlar, misyonlar türkiye gerçeklerinin sert surlarına çarpıp geri sekiyor.

    bu spor camiasında gerçekten vizyoner ve vizyonunu ülkenin şartlarını hesaba katarak kuran bir adam arıyorsanız aha o adam:

    (bkz: fatih terim)

    gözüm kapalı derim ki bu ülkenin en vizyonlu ve en gerçekçi spor adamı fatih terim'dir. şenol güneş hariç diğerlerini toplasan fatih terim'in sağ beyin lobu belki ederler. şenol güneş'te de o potansiyel var ama onda başka problemler olduğu için seviyesi o kadar yükselemedi.

    o yüzden fatih terim varken galatasaray'da vizyon sorunu olmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın