• 470
    doğru planlamayla 1996-2000 kadrosundaki yerli oyuncularımıza yakın bir kadro kurabiliriz buradan.
    ozan, yunus ve celil gibi hepimizin bildiği a takım oyuncuları dışındaki gençlerimizden iyi kötü alt yaş gruplarını takip eden biri olarak potansiyelli bulduklarımı mevkilerine göre yazacağım.

    kaleci:
    kaleci pozisyonunda gelecek vadeden çok yetenekli bir oyuncu grubumuz var:
    ancak bu grupta sene başında sakaryaspor'dan transfer edilen emircan seçgin favorim. bunun dışında

    batuhan ahmet şen - (19)
    boran güngör - (19)
    berk balaban - (19)
    arash sharghi - (19)
    taha aşık - (18)
    yasin çetin - (17)
    evra saner gülal - (16)

    gibi bol alternatifimiz var.

    sağ bek:

    ramazan emirhan civelek birkaç adım önde diğer rakiplerine göre. emirhan, eğer çalışır ve üstüne koyarsa en kötü martin linnes olabilecek bir potansiyeli var.

    diğer sağ bek oyuncularımız:
    murat şenel- (15)
    alpcan sülün- (17)
    arda kaan yıldız (16)

    stoper:

    ozan kabak'ın bu gruptan çıkıp geldiği yer malum. ozan dışında gerçekten potansiyelli birçok gencimiz var bu bölgede.
    ışık kaan arslan bana göre bu yetenekli oyuncu kaynayan pozisyonda diğerlerinden daha önde potansiyel olarak. ayrıca ogün çalışkan ve her ne kadar son 2 yıla kadar orta sahada oynasa da gökhan güney de potansiyelli isimler.
    bu bölgede bu 3 oyuncu gelişimlerini doğru sürdürebilirlerse a takımın stoper rotasyonunu oluşturabilecek potansiyeldeler.

    diğer stoperler:
    ercan şirin (18)
    sefa özdemir (21)
    batuhan öztürk (16)

    sol bek:

    u-19 takımındaki süleyman luş bana göre şu olmamış haliyle ömer bayram'dan daha iyi. hücumu ve kanadından bindirmeyi çok seven, tempolu bir bek. ciddi potansiyel görüyorum kendisinde. güçlenirse a takımın sol bek rotasyonuna kafadan girer.

    sol bek pozisyonunda oynayan diğer oyuncularımız:
    u-21 takımından batuhan tekin
    u-21 takımından melih gökçimen
    u-17 takımından yağız efe zeybek

    orta saha orta:

    bir başka yetenek kaynayan bölgemiz de burası.
    u-19 takımından mustafa kapı, herkesin malumu. gümbür gümbür geliyor. fatih hoca kendisini sık sık a takım antrenmanlarına da alıyor. henüz 16 yaşında. 8 ağustos'ta 17'ye girecek. daha bu yaşta kendisine verilen önem ortada. umarım doğru değerlendirir.

    u-21 takımında ise abdussamed karnuçu hem defansif orta saha hem de çift yönlü bir göbek oyuncusu olarak benim beğendiğim bir oyuncu.
    çekdar orhan her ne kadar yukarıda ismi geçen oyunculardan daha yaşlı bir oyuncu olsa da rotasyonda katkı verebilecek bir oyuncu.

    ha bir de u-16 kaptanı ve takımın yıldızı bartuğ elmaz bende potansiyel var diye bas bas bağırıyor.

    sol açık:
    u-19 takımından mirza cihan orta saha göbek dışında sol açık da oynayabiliyor ve ekseriyetle bu bölgede değerlendiriliyor. sene başında antep'ten transfer edildi. teknik, süratli, çalımı olan yetenekli bir oyuncu.
    1999 doğumlu u-21 takımı oyuncusu metehan mertöz de bu sene epey gelişim kaydedenlerden. metehan süratli, teknik bir kanat oyuncusu. yaşı artık 19 oldu. en geç seneye kadar fiziki eksikliklerini halledip hocanın gözüne girmesi gerekiyor.
    bir de fırat güllü var u-19 takımında. fırat'ın acilen salona girip güçlenmesi şart. fiziki eksikliklerini kapattığında iyi bir rotasyon oyuncusu olma potansiyeli var.

    ofansif orta saha orta:

    amc diye tabir edilen bu mevkinin en büyük potansiyeli hatta altyapımızın en değerli oyuncularından biri hiç kuşkusuz atalay babacan. şu fiziki eksikliklerine rağmen ben eminim ki atalay sene başı kampı sakatlığı sebebiyle kaçırmasaydı belhanda'nın cezalı olduğu şu dönemde hocanın tahtaya yazacağı ilk isim olurdu. potansiyelini bilen zaten biliyordu; bilmeyenler de keçiörengücü maçlarından daha yakından gördü. devre arası kampı sonrası a takım kadrosuna gireceğini düşünüyorum. seneye de birçok maçta forma bulacağını tahmin ediyorum.

    atalay dışında u-19 takımındaki mutlu aksu doğan da dikkatle takip edilmesi gereken yeteneklerden. çok iyi bir sol ayağı var. ama maalesef tüm gençlerimiz gibi onun da güçlenmesi gerek. atalay ile birlikte amc pozisyonunda takımımızı 15 sene götürebilirler.

    sağ açık:

    bu pozisyonda u-21 takımındaki recep gül kardeşimizden çok ümitliydim. hala ümidim var ama bu sene biraz daha geri gitti maalesef. umarım gelecek seneye kadar kendini toparlar.

    u-19 takımında halil ibrahim kaya da bu sene gelişim gösteren oyuncularımızdan.

    forvet:

    takımımızın kanayan yarası forvet pozisyonu için altyapımızdaki oyunculardan an itibariyle favorim ali yavuz kol.
    53 kez değişik kategorilerde milli olan genç golcü an itibariyle fiziği ve oyunu ile a takıma en yakın isim. ali, hızlı, takım oyununa takın, driblingi olan, top saklayabilen çağdaş bir forvet görünümünde. son tercihlerini ve karar mekanizmasını geliştirebilirse galatasaray futbol takımının as forveti olup kulübe yıllarca hizmet edebilir. yerinde olsam antrenman bitimi saatlerce çalışırdım. gerçekten büyük şans var önünde.

    u-21 takımından malik karaahmet genç yaş kategorilerinde fiziği ile öne çıkan bir oyuncuydu ancak son 2 yılda yaş kategorileri büyüdükçe bu avantajını kaybettiği gibi fiziği de geri gitti. tekniği ali'ye göre daha zayıf. ama en kötü bir umut bulut neden olmasın? o da umut gibi mücadeleci, hırslı bir yapıya sahip.

    ahmet sivri ise o fiziği ve takım oyunu yerine bireysel oynama merakı ile kaybolup giden yetenekler arasına katılmak üzere. geçen yıl neredeyse her u-21 maçında yıldızlaşan ahmet, bu sene malik'in arkasında yedek kulübesinde forma bekler durumda. bu durumu sorgulaması gerek. yaşı 20 oldu. 1 sene içinde bir şeyleri değiştirmezse 2.lig beyaz torbanın yolunu tutar.

    daha alt yaşlarda ise u-17 takımındaki bozan uymaz müthiş bir yetenek. fiziki gelişimini doğru tamamlayabilirse ali yavuz'un da önünde bu çocuk yetenek olarak. allah vergisi bir çalım yeteneği var. çok hızlı, tekniği çok iyi. sergio agüero'ya benzer bir tarzı var.

    https://twitter.com/.../1026896198714777600

    mesela şu golüne bakan çocuktaki yeteneği daha iyi anlar.

    özetle yukarıda isimlerini zikrettiğim çocuklar feldkamp'ın a takıma aldığı ve akabinde uefa kupasını kaldıran o malum takımdaki yerli oyuncuların potansiyellerinden eksikleri yok bence fazlaları var.

    96-2000 takımındaki yerli oyuncuların pek çoğunun 17-18 yaşlarındaki hali bu çocuklardan çok da üstte değildi.

    fatih hocanın "benim de hayallerim var." cümlesindeki hayaller işte bu çocuklar. bu çocukların gelişimlerini hem mental hem fiziksel hem de ahlaki olarak doğru sağlayabilirsek önümüzdeki 10-15 yıl boyunca unutulmaz bir takım ve çok büyük başarılar hayal değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın