resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 18076
    2018-2019 sezon öncesi hazırlık kampında eray işcan'ı sözleşmesi olmamasına rağmen takımla birlikte çalıştırırken taraftar sosyal medyadan organize olup eray işcan'ın sözleşmesinin uzatılmamasına yönelik kampanya yapmış bunda da başarılı olmuştu. bizi bırakıp milli takıma gitmeden hemen önce de engin baytar, aydın yılmaz ve sabri sarıoğlu ile sözleşme uzatan da yine kendisidir.

    fatih terim nepotizmi benimsemiştir. geleneksel türk siyasetinde ve bürokrasinde hakim olan bu yayılmacı anlayış maalesef onda da mevcuttur. yani anlayacağınız ahbap çavuş ilişkisi, otoritesini koruması için olmazsa olmazdır. ümit davala ile hasan şaş'ın fatih terimli galatasaray dışında antrenörlük kariyerleri nedir? liyakatları ve temsili nasıldır hiç önemi yok kendisi için. bir adamı sevmişse, onu tutmuşsa oynayan futbolcunun performansı asla tek başına yeterli değildir, mesela (bkz: sinan gümüş)

    arkasında güçlü bir başkan olmayınca fatih terim'in başarılı olması zordur. özhan canaydın başkanlığında fatih terim'in 2. dönemi buna iyi bir örnektir. bir de faruk süren ve ünal aysal dönemlerini karşılaştırınca fatih terim'e tek başına florya'nın anahtarını vermek resmen başarısızlığa yelken açmaktır. taraftara düşen yönetimin rolünü alması ve fatih terimin arkasında korkuyu hissetmesini sağlamaktır. mesela fatih terim, mustafa cengiz'i selçuk inan ile sözleşme yenilemeye ikna edebilir ama taraftara bunu anlatamaz. bu yüzden taraftar, kırmızı çizgilerini fatih terim'e hissettirmelidir. aksi takdirde 2. fatih terimi dönemi tekerrür edebilir.

    edit:(bkz: imla)
App Store'dan indirin Google Play'den alın