2009-10 Türkiye Süper Lig 15.Hafta Maçı
20:00 Ali Sami Yen
1 - 1
  • 224
    bir kere daha bizlere bu medyanın ne kadar zavallı olduğunu ispatlamış maçtır. o yüzden galatasaray'ın, özellikle taraftar bazında, dış etkenlere artık kulaklarını kapatması gereklidir.

    olay:

    maçtan 3 gün önce oynanmış ve kazanılmış bir avrupa ligi maçı* sonrası çıkılan bu müsabakanın önemi, galatasaray'ın puan cetvelinde önünde bulunan 3 rakibinin de *** puan kayıpları sonucunda, kendisini liderliğe oturmasını sağlayacak olmasıydı. teknik/taktik olaylara girmeden şu maçı tek kelimeyle özetleyebiliriz ki o da; galatasaray uzun bir ara* sonra en sağlam maçını oynamıştır. gole kadar iyi aramış ve golden sonra da çok harcamıştır takımımız. olmamıştır.

    frank rijkaard geçtiğimiz hafta içerisinde oynanan avrupa ligi maçında 90 dakika forma giyen iki** ve o maçta hafif bir sakatlık geçiren bir oyuncusunu* bu maçta oyundan çıkarmıştır ve yerlerine iki adet hızlı oyuncuyu** ve bir adet de defansif özellikli oyuncuyu* almıştır. bu ayrıca kimi çevreler tarafından bir nevi galibiyeti koruma isteği olarak algılanmıştır. ancak bu gerçekleşmemiş ve galatasaray 90+4'de yediği golle 1-1 berabere kalmıştır.

    zaman çemkirme zamanıdır. vay efendim, rijkaard neden iyi oynayan arda turan ile elano'yu çıkarmış? yok, ileride top tutan bir tek nonda ve bu ikiliymiş. galatasaray bundan dolayı berabere kalmışmış. falanlar filanlar... bunu siz mi daha iyi biliyorsunuz yoksa frank rijkaard mı? florya'da kim çalıştırıyor bu takımı?

    bazılarına da gün doğmuş, "korkak" kelimesini şimdiden nasıl telaffuz edeceğini bu geceden sayıklayarak uyumuşlardır.

    --------------

    senaryo:

    frank rijkaard, harry kewell yerine abdul kader keita'yı oyuna sürer, arda turan ve elano blumer'e hiç ellemez. ileride top tutarak ve kontratak geliştirerek çabuk sonuca gitmeye çalışır. galatasaray yine çok pozisyon harcar ve 90+4'de yediği golle 1-1 berabere kalır.

    zaman yine çemkirme zamanıdır. çünkü rijkaard oyunu okumayı bilmez, futbolun f'sinden anlamaz. çıkarsa arda ile elano'yu alsa 2 defansif oyuncuyu, oh mis gibi kurtarır maçı ama nafile rijkaard bunu bile düşünemez, kıttır. 3 gün önce 90 dakika oynayan adamları yine bu maçta 90 dakika oynatır. onlara eziyet eder. galatasaray'ı bitirmek isteyen hollandalı bir ajandır kendisi. derhal gönderilmelidir.

    ------------

    arada bir fark yok. konuşulmuş ya da konuşulacak olan ne galatasaray'ın az çok düzelen oyunu ne gollerin kaçabileceği, yenilebileceği ne de hakemin maçı nasıl katlettiği. birileri çıkacak yine frank rijkaard'ı eleştirecek. kararlarından kişiliğine...
App Store'dan indirin Google Play'den alın