• 76
    ülkemizde bolca "fetişistinin" bulunduğunu düşündüğüm kavramdır. "altyapıdan çocuklar oynasın yeaaa" diye bolca duymuşuz veya söylemişizdir.

    ülkemizin şu an içerisinde bulunduğu siyasal, sosyal ve eğitim durumu gibi daha arttırılabilecek pek çok özelliği sebebiyle altyapıdan futbolcu çıkarma, takıma monte etme gibi sabır ve emek gerektiren durumları karşılayabileceğimizi düşünmüyorum.

    ülkemize iyice yerleşen kapitalist düzen sebebiyle hemen hemen her şey kazanma üzerine kurulu, kimsenin kaybetmeye, üzülmeye tahammülü yok. bu sebepledir ki altyapı gibi uzun süreler alacak, aksilikler karşısında tökezlenecek sisteme sabrı gösterebileceklerini düşünmüyorum.

    altyapının en büyük düşmanı ise "transfer taraftarı" ile birlikte olan "yangıncı taraftar" ekibidir. bu iki ekibin ortak paydası sadece kazanmak olduğu için muhtemel gelecek ilk kötü sonuçtan ya da yapılacak ilk hatadan sonra genç futbolcuları "ipe asmak" için hazır bekliyor olacaklardır.

    altyapı başlı başına çok ciddi bir organizasyon gerektiriyor. sahada sadece yetenekli bir futbolcu grubunun olması yeterli değil. bunun yanında eğitimli, iyi yetişmiş yani kalifiye birey yetiştirme zorunluluğu olmalıdır. burada kulüp tarihi anlatılmalı, genç oyunculara nerede oldukları ve nasıl bir takımın içinde yer aldığı ilk andan itibaren hissettirilmelidir.

    altyapı ffp süreci olsun olmasın kurtuluşumuzdur. ancak değiştirilmesi gereken çok fazla şey var ilk başta taraftarın bakış açısı, yönetimlerin menajerlerle birlikte kazandıkları haksız kazançlar gibi çok fazla düzeltilmesi gereken şey var. bu yüzden ben çok inanamıyorum, ülkemizde ki pek çok kavram gibi içinin boşaltıldığını düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın