resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 17862
    ikinci döneminde kocaelispor'dan 22 yaşındaki cihan'ı ve 23 yaşındaki orhan ak'ı transfer edip oynattı. altyapıdan 19 yaşındaki sabri'yi çıkartıp düzenli olarak oynattı. 19 yaşındaki sarr'ı transfer edip şampiyonlar ligi'nde bile şans verdi. 21 yaşındaki fabio pinto'yu, 23 yaş altı üç romanyalı oyuncu transfer edip oynattı. 22 yaşındaki berkant'a birçok kez şans verdi. üçüncü döneminde 20 yaşındaki emre'yi, 21 yaşındaki semih'i altyapıdan çıkartıp oynattı. 21 yaşındaki sercan'ı ve 22 yaşındaki yiğit'i transfer edip hak ettiklerinden fazla bile sans verdi. 18 yaşındaki bruma'ya yatırım yapıp transfer etti, oynattı. dördüncü döneminde 22 yaşındaki denayer'i, 23 yaşındaki sinan'ı, 21 yaşındaki henry'i oynattı. 18 yaşındaki ozan'ı altyapıdan çıkartıp oynattı. şu anda da altyapıdan 16-18 yaşlarındaki 7 oyuncuyu hazırlıyor.

    zorunluluktan oynattığı düşünülen semih kaya var mesela, 18 yaşında altyapıdayken bülent korkmaz zamanında uefa kupası maçında ona güvenmeyip harry kewell'ı stoper oynatmıştı. fatih terim döneminde ise servet bir maç cezalı olunca ilk kez şans bulmuştu, daha sonraki maçlarda servet oynayabilecekken kulübeden semih'i izlemişti. diğer zorunluluktan oynadığı iddia edilen ozan kabak'ı süper ligdeki teknik direktörlerin hiçbiri alternatif olarak donk ya da ahmet çalık varken şans vermezdi, veren de ilk penaltıya sebep olduktan sonra forma vermeye cesaret edemezdi, şampiyonlar ligi'nde oynaması zaten imkansızdı. bu ikisinin bile zorunluluk mu tercih mi olduğu çok açık.

    soran olursa birinci döneminden sonra hiçbir genç futbolcuya adam akıllı şans vermedi, verdiyse de hep zorunda kaldığı için dersiniz.

    kontra edit: ezbere ''fatih terim gençlere şans vermez'' diye saçmaladıktan sonra cevabını alınca yazdığını ''altyapıdan çıkan gençlere şans vermez'' diye değiştirir ve bir de üzerine saygısızlık yaparsan haklı mı oluyorsun? öyleyse ben de üçüncü döneminden itibaren galatasaray forması vermeyip haksızlık yaptığı o çok yetenekli diğer altyapı gençlerinin listesini de bırakıyorum buraya: (bkz: #2270072)
App Store'dan indirin Google Play'den alın