resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 17739
    galatasaray efsanesidir. en başarılı yerli teknik direktördür. yargı dağıtır, had bildirir. eleştirilemez değildir, hataları vardır fakat o bizsiz eksik, biz onsuz tatsızız.

    fatih hoca futbolun değişimlerinin içerisinde yer almış, ufku diğer yerli teknik direktörlerin önünde olan bir futbol adamıdır. 2000 yılında futbolda yaşanan değişikliğe takımı uydurabildiği için başarılar gelmiştir. yine 2011 yılında futbolun o zamanki koşullarını göz önünde bulundurarak sistemsel ve taktiksel değişikliklere gitmiş ve başarıyı yakalamıştır.

    şimdilerde de yine futbolun dönüşüm yaşadığı zamanlardayız. örneğin artık uzun boylu, yapılı, hantal santraforlara, forvetin arkasında bekleyip ince paslar atan, şutlar atan on numaralara futbolda yer fazla yok ve gün geçtikçe de tamamen literatürden kalkıyor bu kavramlar. sahte dokuzlar, sekiz buçuklar, 6 çeyrekler* konuşuluyor artık futbolda.

    fatih hocanın da şu anda yapmaya çalıştığı şey tam olarak bu. futboldaki dönüşüme ayak uydurmak. eğer başarılı olursa büyük başarılara gebe bu dönüşüm. başarılı olamazsa da denemeye devam edecektir. diğer hocalar gibi benim bir sistemim, felsefem var, bunu uygularım olursa olur, olmazsa trabzon'a, bursa'ya ya da milli takıma giderim demeyecektir.

    edit:imla.
App Store'dan indirin Google Play'den alın