resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 17714
    2 kasım 2018 galatasaray fenerbahçe maçı sonrası hakem ve federasyon kurullarına yönelik eleştirilerinde hiçbir küfür veya hakaret olmamasına rağmen 10 maç ceza ile cezalandırılması tamamen federasyonun rövanşist tavrının bir göstergesi. bu cezayı yönetmeliğin hangi maddesine dayandırdılar merak ediyorum. bir tek "sportmenliğe aykırı" açıklaması yapıp 7+3 maç ceza vermek hangi kanunun hangi maddesine dayanmaktadır, yoksa keyfi bir ceza mıdır? bunun cevabı hepimizce malum.

    hakeme "o... ç..." demiş olsa veya halkı kin ve nefrete sürükleyecek ifadelerde bulunsa o zaman kimse bir şey diyemez ve belki biz de fatih hoca'yı sakin davranamaması ve ona ceza vermek için pusuda bekleyen federasyonun ekmeğine yağ sürecek söylem ve eylemlerde bulunması nedeni ile eleştirirdik. ama şu durumda 10 maçlık cezanın izah edilir bir yanı yok.

    her ne kadar bu 10 maçlık periyot içinde beşiktaş ve başakşehir deplasmanları da olsa, şu an tüm camia ve taraftar olarak fatih hoca'nın sonuna kadar arkasındayız. hoca'nın dediği gibi "yel kayadan ancak toz alır". bu cezalar gücümüzden bir şey eksiltmek şu yana dursun, hem kenetlenmemize neden oldu hem de motivasyon ve konsantrasyon için müthiş itici bir unsur oldu.

    yani şampiyonluk için ihtiyacımız olan en büyük şeye de tff sayesinde ulaşmış olduk. şampiyon olduğumuz gün hocam çıkıp bir tek "fenerbahçe maçı sonrası bana ve oyuncularıma verilen tüm cezalardan ötürü tff'ye teşekkür ediyorum. bu şampiyonluk yolundaki kritik bir öneme sahipti" desin, bu onlara yeter.

    https://www.youtube.com/watch?v=fgh7VRYp4F0
App Store'dan indirin Google Play'den alın