• 341
    uzun zaman sonra galatasaray oyuncularının ve teknik heyetin hazırlandığı bir maç görüntüsü vardı sahada.

    defansta üçlü bir tandem, kanatlardan gelmeye çalışan rakibin, özellikle bilal ile, çizgide bir stoperi kendini karşılaması ile bulduk kendimizi. dörtlü defans çıkarken burda ömer ve mariano ile karşılayacaktı galatasaray rakibini. böyle olunca birebirde daha meziyetli ozan ve serdar rakiplerini tuttu. alan parselizasyonu ve markajlarda da başarılı olunca kayserispor aşırı tehlikeli bir atak geliştiremedi. bunda biraz da rakibin atak varyasyonlarının ve kalitelerinin yetersizliği de pay sahibi, bunu kabul etmek lazım. tabi bir de uzun zaman sonra rakibi karşılayan takım oldu galatasaray. orta sahanın santra çevresinde karşıladı kayseri'yi.

    öte yandan top galatasaray'da iken doğru pozisyon alma ve doğru atağa çıkma taktiği de topun doğru kullanılmasına izin verdi. mariano ve ömer, orta sahadaki feghouli, belhanda ve selçuk ile doğru pas alışverişi yapınca, top galatasaray'ın istediği şekilde çevrildi.

    sinan biraz daha becerikli ve topsuz alanda daha fazla kendimi gösterme gayreti içerisinde olsaydı daha fazla efektif gösterebilirdi bu taktiği. nitekim ikinci yarıda net bir pozisyona da girdi. doğru bir vuruş yaptı, ancak güçsüz bir aşırtma vuruş oldu. skor daha erken 2-0 olsaydı, maç çok daha erken bitebilirdi.

    defansta eldeki malzeme ile özellikle deplasmanda üçlü bir tandem ne kadar etkili oldu görmüş olduk. fatih terim başta olmak üzere yardımcılar levent şahin ve ümit davala, oyuncuları buna ikna ettiler ve onlar da bunu ellerinden geldiğince yerine getirdiler.

    şimdi milli takım arasında, bu maçtaki sistemi ligdeki hemen hemen bütün deplasman maçlarına yaymak lazım. deplasmanda artık en kabul görecek oyun tarzı bu. iç sahada senaryo daha farklı olabilir.

    devre arası oyuncu takviyesi ise şart. artık ffp aşılmadan nasıl olur bilemiyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın