• 332
    takımda bir bahar havası estiren maç ama çok da havaya girmemek lazım renktaşlar, rakip de iyi değildi. spikerler onların da eksikleri var diye belirttiler zaten, belli ki etkilenmişler bu eksiklerden. hoş, ligdeki yerleri de iyi değil; bu sene iyi değiller demek ki *

    öncelikle defansta sağ kanadımız çok sıkıntı çekti. maçın başında bek bölgelerinden korkuyordum zaten, bizim soldan gelemediler; eksikleri oraymış ama sağı kullanmaya çalıştılar. neyse ki ozan muhammed kabak ve maicon pereira roque formdaydı. mariano ferreira filho için aynı şeyi söyleyemem.

    son derece yumuşak bir orta alanımız olmasına rağmen rakip buradan da etkili olamadı. bu da onların aslında iyi bir takım olmadığını düşündürdü. o yüzden fazla havaya girmemek gerek diyorum. orta alanda hem younes belhanda'ya hem sofiane feghouli'ye alan bıraktılar ve bu kadar yumuşak orta alana karşı ciddi bir tehlike oluşturamadılar. başka maçlarda bu üçlü bize sıkıntı çıkarabilir. iki hatta üç yetenekli oyuncunun bir arada oynaması yararımıza oldu tabii hücum anlamında. belhanda ve feghouli içerde bol bol alan değiştirerek güzel oynadılar. selçuk inan da onlara katkı verdi diyebiliriz. über pozisyonlar bulamasak, çok iyi oynamasak da rakibin de kötü olması sayesinde yeterince pozisyon bulup maçı aldık. pozisyon verdiğimizi de hatırlamıyorum üstelik; uzaktan şutlar dışında tabii.

    ofansta henry onyekuru ne kadar iyiyse sinan gümüş de o kadar kötüydü. sadece attığı goller için demiyorum, henry oyunun sürekli içinde. sinan ise yok. nerede olduğu belirsiz. her zaman da böyle zaten sinan.

    gelelim gelecek maçlara. yine tekrarlamak gerekirse, sinan'ın yerine alternatif şart. yunus akgün olur, muğdat çelik olur birini denemek lazım illa ki. ilk 11 biri bir maçta başlasın. sinan'dan zaten kötü oynayacak hali yok, belki iyi oynar.

    bu yumuşak orta alan her maç yemez. oraya da biri şart. bu çok daha büyük bir sıkıntı aslında. orta alanda yedeğimiz yok. celil yüksel'in nasıl performans vereceğini bilmiyoruz. açıkçası oyun artık bitmişken, son 10 dakikada bir oyuncunun yargılanmasına karşıyım (iyi ya da kötü fark etmez). o yüzden bugün celil'i değerlendirmeyeceğim. bu alandaki sıkıntıyı çözmek gerek, sadece onu diyebilirim.

    mariano da düzelmeyecekse martin linnes ilk 11 düşünülmeli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın