• 20396
    kadrosu yetersiz açıklamasını kaldırmayacak olan takımımızdır.

    zira lige bakıldığında kadrosu yeterli denilebilecek tek takım belediye takımıdır. şampiyonluk yarışında sadece kadro yeterli olsaydı son 2 sezonda belediyenin şampiyonluk kutlamalarını izlemeliydik. fakat öyle olmadı, olmayacak da... zira bu yarış ancak taraftar, yönetici, oyuncu ve teknik kadronun bir araya gelmesiyle sonuçlanabilir. buraya kadar belediye takımının şampiyonluk için bir rakip olduğunu kabul edebiliriz, ama aday olmak meselesi başka bir konu.

    @kaideyitacizedenistisna 'nın fikirlerine katılmakla birlikte türkiye gerçeğini göz ardı etmememiz gerektiğini düşünüyorum. bielsa'nın sıradan oyunculardan kurulu takımı pekala iyi bir örnek fakat aynı bielsa buraya gelse akıbetinin ne olacağını kimse bilemez.

    takımımızın en önemli eksiği sıkışan anlarda inisiyatif alıp oyunu rahatlatabilecek oyuncu eksikliğidir. bu eksik denk oyuncularla bir nebzeye kadar tolere de edilebilir. onun dışında güçlü karakter sergileyebilecek başkan ve yönetici de önemli bir eksik olarak görülmelidir. bakıldığında bugün galatasaray'da ortaya karakter koyan, inisiyatif alan, baskıyı dağıtan tek isim fatih terim'dir. terim'in ikinci döneminde de bu tür eksiklikleri görebilirsiniz. rahmetli özhan başkan da baskın bir karakter değildi. yönetimi de adnan polat'ın dahil oluşuna kadar etkili isimlere sahip değildi. kadroda da oyunun yükünü çekecek, seyir değiştirecek kimse yoktu. arkadaşlar belki hasan şaş vardı diyecekler ama, kabul etmek gerekirse hasan dünya kupasından sonra hep geriye gitti.

    bugün 2. terim dönemine kıyasla daha avantajlı olduğumuz tek konu potaya girebilecek diğer iki rakibin hem saha içi hem de dışında kötü olmaları.

    bu durum ara transfer döneminde olması gereken ileri uç, göbek ve stoper transferlerinin gerekliliğini hafifletmeye yeterli değil. fakat transferler yapılamazsa bile var olan kadro başarı ile mükelleftir.

    her şeye rağmen fatih terim'in olduğu yerde en güçlü şampiyonluk adayını çokça konuşmaya yer yoktur.

    sezon sonu ise bambaşka bir kurgunun plana koyulduğu, yeni bir takım göreceğiz muhtemelen. işte o zaman @kaideyitacizistisna 'nın da tarif ettiği fatih terim oyununu oynayacak oyuncu grubunu izleyebileceğiz umarım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın