• 5674
    galatasaray'ımızın bu kuzey afrikalılarla yolunun yol olmadığı açıkken sene sonunda ciddi bir yeniden yapılanmaya gitmesi gerektiğine inanıyorum .

    forvet pozisyonuna baktığımızda 2 oyuncu almamız gerektiğini ve ali yavuz'u 3. santrafor olarak takıma monte etmemiz gerektiğine inanıyorum . devre arasında alan'ı almamızı çok isterim , sala - alan - ali yavuz - muğdat rotasyonu gözüme hiç de kötü gözükmüyor açıkcası .

    kaleci rotasyonumuza herhangi bir dokunuş yapmamıza gerek olmadığı bence açık . muslera'mıza güvenelim , sahip çıkalım .

    bek rotasyonuna baktığımızda bence hem sağ bek hem de 3'lü stoper'de oynayabilen ve 2019'da sözleşmesi bitecek olan mikael lustig'i takımımıza katmalıyız . böylece nagatomo - ömer - linnes - lustig - emirhan civelek gibi bir rotasyon oldukça yeterli olacaktır .

    10 numara pozisyonuna viktor claesson'u alıp zaman zaman arsenal'ın oynadığı 4-4-2 'de kanatları mkhi - özil yapması gibi biz de kanatları claesson - emre olarak yapabiliriz , terim sever böyle işleri . atalay babacan'ı da takıma adapte etmemiz gerektiğini düşünüyorum . claesson - emre - atalay rotasyonu bence ideal olur .

    kanat oyuncuları içinse altyapı oyuncularımıza yoğunlaşmamız gerekiyor . çok paramız olmadığı için yunus ve recep'i daha fazla kullanmalıyız , gerçekten yetenekliler ve hocamız onlara daha fazla şans vermeli . onlar da daha fazla efor sarf etmeliler galatasaray'ımız için . bu sene serbest oyuncu olacak olan zeneli ve ibai gomez bence en alınabilecek 2 oyuncu gibi gözüküyor 2019 piyasası için . zenelli - yunus - recep - gomez - sinan ( kalacaktır ) rotasyonu bence kötü bir rotasyon değil ki hocamız emre ve claesson'u bol bol kullanabilir .

    orta saha rotasyonuna bakarsak donk , fernando ve celil takımımızda kalacaktır diye düşünüyorum ve bunun doğru olduğuna inanıyorum . bu bölgeye ben 2019 piyasasında serbest olacak olan johansen ve henriksen'i alabileceğimizi düşünüyorum . fulham %99 küme düşecek ve johansen'i almanın çok zor olacağına inanmıyorum . johansen , henriksen , linnes , claesson , lustig gibi 5 tane iskandinav oyuncumuz olması gerçekten çok süper bir olay olur ki zeneli'de isveç pasaportuna sahip bir kosovalı . demek istediğim bu takımın kimyası gerçekten çok iyi olabilir , oyuncuların birbirine hızlı uyum sağlayabileceğini düşünüyorum .

    stoper pozisyonuna'da sene başında peşinden koştuğumuz cahill'i isterim . üçlü'yü de iyi oynayabilen , sol ayaklı ve lider özellikli bir stoper'e gerçekten çok ihtiyacımız var . ozan'ı ve serdar'ı daha da yukarı çekecektir gelmesi halinde ve lustig'in de üçlü'de sağ stoper olarak oynayabilmesi de güzel ve farklı bir artı olacaktır . gökay'ı da rotasyona dahil edebileceğimize inanmak istiyorum , cahill - ozan - serdar - gökay - ahmet ( kalacaktır ) rotasyonu çok mükemmel olmasa da idare edebilir gibi sanki .

    belhanda , rodrigues , feghouli , maicon ve mariano'yu satmamız gerekiyor bu durumların oluşabilmesi için . bence bu 5 oyuncunun'da talipleri olabilir ki bana kalırsa araplar feghouli,belhanda ve maicon'u alacaklardır . rodrigues ise her türlü satabileceğimiz bir futbolcu ve bana kalırsa onun galatasaray kariyeri artık bitmeli .

    selçuk , tarık ( yazmaya bile gerek yok gerçi ! ) ve eren 'i yolcu edeceğiz sene sonunda . ndiaye ve onyekuru'da takımlarına geri döneceklerdir muhtemelen , dönmezlerse de kapımız açık bence . ibai gomez almayız ve onyekuru kalabilir , aynı şekilde henriksen yerine ndiaye'de kalabilir gibi duruyor .

    maaş dengesi ve bonservisleri ayarlama konusunda bu yapılanmanın da çok daha doğru olacağı açık . oyuncuların da bizi çıldırtmayacak olgunlukta olması da başımızı yastığa koyduğumuzda bizi çok rahatlatacak bir gelişme olacaktır eminim .

    '' kuzey afrikasız hava sahası ! ''

    son olarak rotasyonu tekrar yazmak istiyorum :

    gk : muslera - ismail

    rb/lb : nagatomo - ömer - linnes - lustig - emirhan

    cb : cahill - serdar - ozan - ahmet - gökay

    dmc / mc : fernando - donk - celil - johansen - henriksen

    rw / lw : ibai gomez - yunus - recep - zeneli - sinan

    amc : claesson - emre - atalay

    cf : sala - alan - ali yavuz - muğdat
App Store'dan indirin Google Play'den alın