• 20188
    hakkında "oyun planımız yok" demek için kafayı yemiş olmak gerekiyor. oyun planımız var. 3 adet. kontra, pres, dengeli. ancak futbolcular bu planları gerçekleştirebilecek seviyede değil. bu kadar farklı plana uyum sağlayabilecek, maç içinde geçiş yapabilecek ve maçtan maça uyum sağlayabilecekleri kapasitede değiller. bu yüzden var olan planın* değişmesi gerekmektedir.

    fernando' nun oyun bilgisinden defansın içine doğru girdiğinde faydalanamazsın. kendisine ön alanda ihtiyacımız var. hem defansif* hem hücumdaki soğukkanlılığından faydalanabilmek adına kritik bir nokta. bursaspor maçında* 4-3-3 diye anlatılan taktiğin 4-1-2-2-1 versiyonunda sahaya çıktık. fernando 4' ten sonraki 1 iken topu çıkaramayan galatasaray' da fatih hoca bu durumu farketti. fernando' yu ve n' diaye' nin yanına çekti, belhanda' yı onların önüne attı ve 4-2-3-1 dizilişine geçti. o ara* kaliteli bir pres başlamıştı ki fernando sakatlandı. yerine giren selçuk inan ile pres??? bu bambaşka bir konu, sinirlendiğim bir konu, selçuk' un koşu kapasitesi bazı veteranlardan daha düşüktür buna neredeyse eminim. en son ne zaman 90 dk oynadı? neyse dediğim gibi bu başka bir konu, hiç girmek istemiyorum...

    fernando defansın önünde, onun önünde ise n' diaye ve belhanda olduğunda top çıkarma işlemini gerçekleştiremiyoruz. çünkü kanatlarımızdaki futbolcular oyundan kopuk karaketere sahip. oyun görüşleri oldukça dar. top ayaklarına geldiğinde hem oyunu yavaşlatıyorlar (özellikle rakip sahaya yerleşik pas oyununda) hem de topu 10' da 9' unu yanlış kullanıyorlar. belhanda markaj altında, n' diaye' nin de teknik kapasitesi ve soğukkanlılığı yetersiz.

    yapmamız gereken "acilen" fatih terim' in b planına dönmektir. pres oyunu. hoca da istiyor. ama kadro o kadar yetersiz ki... aslında herkes "oyun planından" rahatsız. hoca belli ki takımı koşu kapasitesi düşük hazırlamış, patlayıcı gücü ön planda tutmuş. bu da şu demek oluyor "ben büyük maçları, bu kadroyla hızlı çıkarak kazanabilirim ancak, lig kolay, sıkıştıkça uygularım presi, yeterli miktarda". sanmıyorum ama belki de haklıdır, umarım lig kolaydır...

    göreceğiz...

    takımımızın eleştirilecek yanları vardır, hocasıyla, başkanıyla, futbolcusuyla... hepsi hatalar yapmaktadır ancak insaf edin. fenerbahçe' ye* bakın. hem başarı hem de finansal fair play' i yönetmenin o kadar da kolay olmadığını görün.

    edit: minik eklemeler...
App Store'dan indirin Google Play'den alın