resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 17259
    2018 ekim itibarıyla bana göre çok formsuzdur. bakmayın defans oyuncularını forvete koyarak maçlar çevirdiğine. malesef her maçta skor üretmekte müthiş zorluklar yaşıyoruz hocanın dar alanda oyun sevdası yüzünden.

    galatasaray kötü takım değil. bir forvet sıkıntısı var ancak kalecimiz, defansımız ve orta sahamız gayet iyi. bu halde güzel top oynamamız lazım.

    bana göre en büyük sıkıntı fatih terim'in kanat oyuncuları konusundaki tercihlerinde. sürekli oyunu daraltacak şekilde dizayn ediyor takımı. hal böyle oyunca topu hızlı çevirecek pas tekniğine de sahip olmadığımızdan rakipler çok dahat kapanıp oyunu kitliyor.

    anlıyorum hocanın sağ ve sol iç kullanma sevdası var. ama dünyada bu işi yapıp başarılı olan takımlara baktığımızda o bölgede oynayan futbolcular iki yöne de çalım atabiliyorlar. malesef bizde en büyük silahımız rodrigues soldayken sadece içe doğru çalım atabiliyor. çizgiye doğru çalım atamadığından öne geçemediğimiz maçlarda rakip tarafından çok rahat kilitleniyor. öne geçtiğimizde ise işler değişiyor. geniş alan bulduğundan kalabalık savunmanın göbeğine katetmek zorunda kalmadığından hızını kullanabiliyor rodrigues. bence mutlaka maçlara sağ açıkta başlamalı. bu forvetlerimizin de skor gücünü arttıracaktır.

    yine bana göre mariano tercihi de hatalı fatih terim'in. çünkü mariano rakip yarı alanın ortasında duran bir futbolcu. daha ileriye gitmiyor. oysa linnes hem çizgide sıfıra kadar iniyor, hem de içe katedebiliyor. üstelik defansta hızlı ve mariano'dan daha etkili. kesinlikli sağ bek tercihimiz o olmalı.

    şu sıra sakatıklarla başımız belada. feghouli, onyekuru, emre akbaba, fernando, serdar aziz... bana göre solda mutlaka belhanda'yı denemeliyiz. geçen sezon da sık sık yazdım. belhanda kanatta daha etkili oynuyor diye. bir iç oyuncusu kullanacaksak bu organizasyon yeteneği olan belhanda'dır. en azından onyekuru ve feghouli'den biri dönene kadar.

    orta sahada donk, ndiaye var. fernando'nun sakatlığı da çok uzun sürmeyecek diye düşünüyorum. emre akbaba dönenene kadar bu 3'lüyle devam etmeliyiz.

    ama netice itibarıyla zaten baskın bir forvetimiz yokken hoca kanatlarda mutlaka çizgiyi kullanabilen açık oyuncuları seçmeli. çizgiyi kullanan adamın karşısına 2. futbolcu kolay kolay gelmez. hızlı oyuncuların çizgide bu avantajını kullanabilir.

    öte yandan ozan kabak hamlesini çok tatdir ediyorum fatih terim'in. umarım yunus akgün de takıma katkı verecek seviyeye çıkar en kısa zamanda.
App Store'dan indirin Google Play'den alın