resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 17248
    19 ekim 2018 galatasaray bursaspor maçından sonraki basın toplantısında taraftarı suçlamamıştır.

    geçtiğimiz sezon * bir maçtan sonra oyuncuları ıslıklamayın demişti. yine bazıları hoca taraftarı suçluyor gibi bir kanıya varmıştı. halbuki söylediği şey çok basitti; yaptığın hareketin yararı yok. ıslıklanan oyuncu top almaya çekiniyor, takım arkadaşı ''şimdi ben pas versem ıslıklanacak, onu taraftarın önüne atmış olurum'' diye düşünceye sevk olup oyunun akışı zedeleniyor. millet buna, taraftar sıkıntısını söylemesin mi yaee milyon eurolar alıyorlar yaaee diye tepki vermişti.

    19 ekim 2018 galatasaray bursaspor maçından sonra söylediği ise şu; rakip kendi yarı sahasında beklerken, boşluk bulamadığın için topu dolaştırıyorsun, topu dolaştırırken de yana geriye oynamış oluyorsun. tribünler bunu korkaklık olarak addedip tepki veriyor. takım topu dolaştırırken ha hu etmeye başlayınca oyuncular panik olmaya başlayıp topu hızlıca ayağından çıkarmaya çalışıyor. bu yüzden maç kaybediyoruz demiyor, oyuncuları aceleye sevk ediyorsunuz bunu yapmayın diyor kabaca.

    hocanın şu 18 -19 sezonunun devre arasına kadar işi çok zor. geçen hafta uzun uzun yazmıştım (bkz: #2522636) takımın total kalitesi fena olmasa veya gözükmese dahi bu kadrodan sağlıklı bir şey çıkarmak güç. oyun kalitesindeki problem bir yana takımın kötü oynarken dahi maçı kazandırabilecek temiz bir skorerinin olmaması, topa sahip olma oyununa uygun olmayan merkez ve kanat rotasyonu, stoper rotasyonun genel sıkıntısı vs. bu takımın ancak transfer ile çözülecek sorunları var. hocanın transfer döneminden bugüne maçlar da dahil hataları var ama ben %25 - 30'dan fazlasının kendisinde olduğunu düşünmüyorum. vitrinde olan hoca olduğu için ve oyun böyle sıkıntılı devam edeceği için devre arasına kadar baya bir yıpranacaktır. eski ezberler falan yine başlayabilir. üstüne bir de sakatlık sorunu var. sakatlıklarla ilgili şöyle bir şey var bence; yıllardır lig + avrupa oynamamış oyuncular(bazıları üstüne milli takım da yapıyor) istediğin kadar iyi çalıştırsan da vücudu alışkın olmadığı için sıkıntı yaşayabiliyor. 20 yaşındakiler kolay adapte olabilir ama yıllardır vücudu haftada bir oynamaya alışmış birini böyle oynatmaya başlayınca arıza çıkabiliyor. bazısının genel vücut yapısı zaten sakatlanmaya meyilli, bazısı da yaşından dolayı genel dayanıklığında düşüş var bazısı hala vücuduna 20 - 25 yaş aralığında bir muamele yapıyor. neyse şu 17 - 18 sezonun devre arasında en azından oynanan oyun orta karar veya kötü giderken gol bulabilecek doğal bir skorer gelse bir çok şeyin üstünü örtebiliriz ama bu oyunun eksik yanlarını tolere edebilecek parçalar da elinde mevcut değil maalesef.
App Store'dan indirin Google Play'den alın