• 841
    "şirketimiz ile uefa arasında imzalanmış olan yapılandırma anlaşmasının, uefa finansal kontrol organı yargı dairesi (cfcb adjudicatory chamber) tarafından yeniden incelenmek üzere uefa finansal kontrol organı soruşturma dairesi’ne (cfcb investigatory chamber) gönderilmesine dair kararına karşı spor tahkim mahkemesi (cas) nezdinde itiraz başvurusunda bulunulmuştur."

    başvurma nedenimizi açıklamak gerekirse;

    bolca dillendirilen ve en kabul gören senaryo uefa kurullarının kendi içinde bir çatışma içinde olması ve işin içinde sadece bizim olmadığımız karmaşık bir denklem olduğu. yani bizim dosya yeniden görüşülürse, görüşülmeye açılacak dosya sayısının artması demek oluyor. ve bu takımlar arasında psg en yukarıda sonra milan geliyor. cas'a gidilmesi kararının mustafa cengiz'in uefa başkanı caferin ile yaptığı toplantı sonrası alınması tesadüf gibi durmuyor amaçsa basitleştirecek olursak "biz zaten bir anlaşma yaptık bu anlaşamaya göre pozisyonumuzu aldık, planlarımızı yaptık üzerinden aylar geçti şimdi yeniden görüşelim deniyor bu hem mali açıdan hem hukuki açıdan bizi zor durumda bırakacak bir karar. incelendi işte bir daha neyin incelemesi bu ? anlaşma geçerlidir ve yeniden gözden geçirmeye gerek yoktur" savıyla işi hem zamana yaymak hem kısa yoldan sorunu çözmek.

    tutar mı ? bence %50 şansımız var. tutmadı diyelim bizim dosyayı muhtemelen yine aynı heyet veya bir kaç değişiklikle aynı heyet inceleyecek ve kendileri ile çelişmemek için muhtemelen yine benzer bir sonuç çıkacak ama üst kurulda aynı düşünce yapısına sahip insanlardan oluşacak onlarda yine aynı kararı verebilir bu nedenle uefa cas'dan çıkacak bir karar ile üst kurulun bu konulara müdahalesinin önünü kestirmek için bize dava açın demiş olabilir.

    bunu neden mi desin ? çok basit parasal anlamda bizden büyük balıklar için. biz tekrar incelinisek ve ceza alırsak psg'de tekrar incelenmeli ve hatta ceza almasına karşın cas kararı ile geri dönen milan var...

    anlayacağınız sadece biz olsak çoktan yemiştik cezayı.

    diğer taraftan kuş beyinliler çok sevinmesin. bize öyle ya da böyle riva'dan bir gelir geldi bir şekilde bazı krediler kapatıldı ve diğer taraftan başkanlarının kendi ağzıyla "mart ayından sonrasında ne yapacağız bilmiyoruz" dediği bir mali yapıyla denetimi 2019-20 sezonunda bitecek olan fenerbahçe'nin ceza almaması gibi bir ihtimal ortadan kalkıyor.

    özetle mali olarak herkes kötü durumda ama kapitalist sistemde "batırılamayacak kadar büyük" diye bir kavram var. uefa için ( olsa bile o bizizdir) hiç bir türk takımının bu çerçevede düşünüldüğünü sanmıyorum. büyüklere dokunmamak için bizimde bu işten kurtulma ihtimalimiz var yoksa tabloya bakınca.... neyse.

    ekleme : (bkz: #2525836) bu entry güzel bir bilgi içeriyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın