• 42
    hakkında sosyal demokrat iktisatçıların bile "dış yatırımcı kaçıyor" diye ağladığı kriz. ülke zaten tüm varlığını dışarıya sattığı için bu halde ama bu kişiler sanırım emperyalistlerin gözlerine girmek ve iktidar olabilmek için bu şekilde konuşuyorlar. yoksa bu kadar yabancı yalakalığının anlamını çözemiyorum.

    fakat bir yandan şu da var: bu tipler iktidar olmaya çalışsalar "adam kazandı" diye pısıp kalmazlardı herhalde.

    bildiğim tek şey var: islamcı neoliberal iktidar ve onun politikaları artık iflas etmiştir. zaten büyüme temelli ekonominin, doğa talanının, borsanın, kâr hırsının, para odaklı hayatın özetle insanı kendisine yabancılaştıran kapitalizmin ayakta kalma şansı yoktu. bütün bunlarla birlikte sosyal demokrasi de çökmüştür. çünkü dikkat ederseniz artık kapitalizm "refah devleti" algısını yutturamıyor. örnek verecek olursam, istanbul'un kenar mahallesinde oturan bir aile yarın iktidar değiştiğinde kendi sınıfsal durumunun değişmeyeceğinin farkında artık.

    ayrıca sadece bizde değil tüm dünyada bu sancılar yaşanıyor. "başkasından bana ne ben kendime bakarım" gibi bencil ve dünyayı kendisinden ibaret gören zihniyetle çözüm imkansız. başka hayatları da inceleyip birlikte bir çıkış yolu bulmak gerek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın