2018-19 UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu 2.Hafta Maçı
22:00
1 - 0
  • 175
    genel kanının aksine fernando-donk ikilisiyle başlamamıza sevineceğim maç olacak. geçen sezon 8 haftalık periyotta şampiyonluğu kopartmamızı sağlayan büyük maçları bu ikiliyle kazandık. rakiplere özellikle fizik olarak orta sahada çok büyük üstünlük kurduk. (bkz: 15 nisan 2018 galatasaray başakşehir maçı) (bkz: 29 nisan 2018 galatasaray beşiktaş maçı)

    tek sorun fernando'nun formunun çok düşük olması. ama hem eski takımına karşı oynamanın hemde şampiyonlar ligi'nin vereceği motivasyon ile yüksek performans göstermesi olası.

    televizyonda hangi yorumcu söyledi hatırlamıyorum. ama adam, "galatasaray aslında tam deplasman takımı" dedi.* bu ne demek deplasmanda rakibi orta sahayı geçince karşılayıp hızlı kontra ataklarla gol bulmaya çalışmak demek. elimizde bu oyunu oynayabilecek çok adam var. rodrigues, henry, ndiaye, linnes, capon vs. bunlar hızlı ve çok çevik futbolcular. mesela, şu an ndiaye cezalı durumda olmasa bu maça ndiaye, fernando, donk üçlüsüyle çıkarım. yok efendim, donk pas yapar mıymış yok efendim ndiaye top çevirir miymiş mesele pas yapmak, top çevirmek değil zaten. biz ne yapıyoruz haldır huldur rakip sahaya gitmeye çalışıyoruz rakip sahaya yerleştikten sonra pozisyona girebileceğimiz oturmuş bir oyun planımız şu an için yok. saçma sapan top dolaştırıp duruyoruz. daha çok bireysel performanslara bakıyor maçı kazanmamız.

    geride bekleyip kontra atak oyunu oynamak ayıp değil beyler. bu maçı kazanırsak şayet kontra ile kazanırız. ama bunu lafta değil sistemli halde yaparsak kazanırız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın