2018-19 UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu 2.Hafta Maçı
22:00
1 - 0
  • 161
    yıllar sonra şampiyonlar ligi heyecanını yaşamaya başladık, bu maçta da büyük avrupa maçlarından önce yaşadığım tatlı bir heyecan ile karışık stresi yaşıyorum, hiç şikayetçi değilim, bizim yaşamamız gereken, genetik kodlarımız ile uyumlu olan duygular işte tam bunlar.

    eksiklerimiz göz önünde bulundurulduğunda bu maçın bence 4 tane kritik ismi var: fernando, belhanda, feghouli ve serdar aziz. bu dört oyuncumuzun performansı diğer dişlileri tıkır tıkır çalıştıracaktır. fernando'ya bu sene inanılmaz kızgınım, beklenti büyük olunca hayal kırıklığı da o denli büyük oluyor hali ile, kendisinin orta bölgede defansif müdahalelerinin ve çok daha önemlisi dikine akıllı başlangıç paslarının bu tip maçlarda önemi büyük. hatta takım fark etmeksizin şampiyonlar liginde deplasmanda hangi takım olursa olsun bu mevkide oynayan oyuncusu çuvallarsa o takımdan başarı beklemek hayal neredeyse.

    belhanda ve feghouli'nin ne kadar eleştirilirse eleştirilsin yetenekleri ve oyun zekaları belli bir seviyenin üstünde, hiç bir zaman tam seviye göremesek de bu maç neden o maç olmasın diye düşünmeyi de bırakacak değilim. atakları savuşturmaya çalışarak maç geçirmektense, bu arkadaşların ayağında topu kendi organizasyonumuzda tuttuğumuz süreyi arttırmak sureti ile tehlikeleri uzak tutmak adına mevkileri çok kritik. maçın başında atacakları bir kaç tehlikeli top ve top bizdeyken rakip yarı sahada kalma süremizi arttıracak bir kaç olumlu hareketleri porto'nun istediği oyun planını sahaya yansıtması üzerinde çok önemli psikolojik etkiye sebebiyet verecektir. bu iki oyuncun atacakları toplar ve yapacakları eksiltmelerin ev sahibi takımın ayarlarını bozması çok önemli bu sayede 5-10 dakikalık ev sahibi stresi anları yaratıp bu anlarda ceza kesme olasılıkları yaratabilmemiz gayet mümkün.

    son olarak biz deplasmanda ne olursa olsun geniş alanda yakalanıyoruz, hatta iç sahada farklı kazandığımız maçlarda da yakalanıyoruz. serdar'ın performansı bu açıdan oldukça önemli. ben kendisinden hiç bir zaman şüphe duymuyorum, riskli hamleleri zaman zaman olsa da kendisini güvenim sonsuz, onun defansif performans maicon'u da yukarıya çekecektir. tandemin başarısında psikolojik etkisinin maicon'dan fazla olduğunu düşünüyorum, ikiliden yıldızı yüksek olan kendisi bence. ilaveten üst paragrafta bahsettiğim yaratabileceğimiz 5-10 dakikalık rakibi strese sokan kaotik anlarda geriden zaman zaman görüğümüz isabetli, net ve mesafesi orta/uzun pasların ve karşı kalede yakalayabileceği kafa vuruşu tehditleri çok önemli. karşı kalede yapabilecekleri bonus tabi ama ilk bahsettiğim unsurlar mevkisinde böyle maçlar için başarıyı belirleyen önemli etkenlerden.

    neredeyse 9 saat kaldı, heyecan katlanarak artıyor, güzel oyun, galatasaray'ın avrupa genlerini sonuç ne olursa olsun rakiplerimize gösteren güçlü bir futbol olsun adımıza sahada.

    (bkz: zaferler senin ruhunda var)

    ilave: (bkz: zaferler senin ruhunda var/#2469874)
App Store'dan indirin Google Play'den alın