• 20110
    genel bir değerlendirme yapalım. öncelikle taktiğimiz nedir? fatih hoca eskiden daha paslı oynamaya özen gösteriyordu elmander'in orta sahaya geldiği 4-4-2'de veya 4-3-1-2'sinde. fakat bu sefer daha direkt futbol oynatıyor. topla oynama yüzdemiz eskisi kadar yüksek değil. öyle ki içerdeki bazı maçları bile %60'ın altında bitiyoruz. futbol tarzımız çok uzun top da değil. yerden dribbling kabiliyeti olan oyuncularımızı topla buluşturup hızlı bir şekilde rakip kaleye gitmeyi amaçlıyor hoca. set oyunu hemen hemen hiç olmuyor. oyun sete dönünce ya n'diaye dribblingle gitmeye çalışıyor ya da kanatlara açıp garry ve onyekuruyla çalım deniyor ya da bekler orta yapıyor. tabii böyle hızlı oynanan bir oyunda fatih hocanın neden çoğunlukla linnesi tercih ettiğini anlamak zor değil.

    top rakipteyken klasik fatih hoca düzeniyle dinamik orta sahamızla sert pres yapıp topu geri almayı planlıyoruz. fakat zaman zaman şuursuzca pres yaptığımızdan dolayı oyun alanı genişliyor. iyi orta sahamız olması bu defoları bir nebze örtüyor.

    peki güçlü ve zayıf yönlerimiz neler?
    18 eylül 2018 galatasaray lokomotif moskova maçında topla oynamayı seven bir rakip vardı. ilk baştaki sert presimiz bize golü getirdi. rakip geniş alanlar da verdiğinden dinamizmimizle bir süre iyi oynadık ancak rakip savunmadan pasla çıkabilmeye başladıktan sonra bir sürü pozisyon verdik. bunun en önemli sebebi pas yapamadığımız için top tutamadık. bu maçtan 5 gün sonra 23 eylül 2018 akhisarspor galatasaray maçındaysa kapanan ve topu bize veren bir takımla karşılaştık tıpkı trabzon maçının ilk yarısında olduğu gibi*. sonuç felaket oldu. peki bu 3 maçta da bizim poziyon vermemize sebep neydi? pas konusunda yetersizliğimiz sebebiyle oyun kurmakta bocalıyoruz ve set oyununda zor gol atıyoruz. iyi kapanan veya savunmadan pasla çıkabilen takımlar bize karşı avantajlı.

    bunun sebepleri neler: en önemli sebebi orta sahamızın sakin pas yapacak yapıda olmaması. her ne kadar fernando iyi pas yapsa da oyun kuracak yeterlilikte değil. n'diaye zaten iyi pas yapabilen bir oyuncu değil. belhanda da iyi bir oyun kurucu değil. emre zaten daha ilerde oynayan bir oyuncu.
    bir diğer sebebi santraforumuz. eren orta sahaya geldiğinde yeterli katkıyı veremiyor
    üçüncü sebep kanat oyuncularımız: oyun tarzları alıp gitmeye dayalı garry ve onyekuru topu alınca gidiyor.
    dördüncü sebep kaleci ve stoperlerimizin pas oyununa yatkın olmaması. maicon'un tekniği gayet yeterli ama uzun toplarla oynamayı seviyor.

    bu sorunların özellikle schalke gibi çok iyi pres yapabilen takımlara karşı bize sıkıntı oluşturacağını düşünüyorum
App Store'dan indirin Google Play'den alın