• 20108
    2018-2019 sezonunda kadrosunda:
    3 brezilyalı
    2 kuzey afrikalı
    1 yeşil burun adalı
    1 nijeryalı
    1 senegalli (yani aslen 5 afrikalı)
    1 hollandalı
    1 norveçli

    ve 1 adet japon kökenli oyuncu bulundurmaktadır. kalanlar yerli oyunculardır.

    arsene wenger'in meşhur biri karar, ikisi zarar vs diye giden lafını araştırmaya üşendim ancak malumunuz. zico dönemi fenerbahçesinde mevcut brezilyalılarımızdan kat be kat efektif oyuncuların maç seçme alışkanlığını, motive edilmekte zorlandıklarını hatırlarsınız.

    şimdi mevcut yabancılarımızın sekizi, yani %80'i disiplin sorunlarıyla tanınan coğrafyalardan geliyorlar. istanbuldan uzaklaştıkları anda sırtlarındaki formanın sorumluluğunu hatırlamakta çok zorlanıyorlar. hamzaoğlu veya riekerink döneminde, o koyu karanlıkta bile, yani takım 90+2 de 3-2den maç verirken bile içeride dışarıda benzer oyunu oynuyor, elinde ne varsa kendince sahaya yansıtıyordu.

    bunlar öyle değil. ben 3-4 gol yiyip de sakin sakin ropörtaj veren oyuncu görmek istemiyorum takımda. yani hırstan gidip mikrofonu ısırsın demiyorum ama bu adamlarda sporcunun müsabakacı ruhunu görememek beni dehşete düşürüyor. yaptığın iş bu senin ve hayatının çok önemli bir parçası, 25-30 milyon kişiyi temsilen çıkıp bir iş yapıyorsun, eline yüzüne bulaştırıyorsun, rezil bir performansla rencide edilerek evine yollanıyorsun (trabzon maçı) ve sonra çıkıp "üzüldük yeaa" diyebiliyorsun. bu bahsettiğim topluluk baskısı filan da değil. kendine saygın olsun en önce. sen rezil oldun o sahada. trabzonlular sana el kol hareketi yaptılar, seninle dalga geçtiler. öncelikle bunun can sıkıntısını yaşa. neyse.

    takımın yabancı planlamasında bir sorun olduğunu düşünüyorum. fatih terim oyuncuları disipline etmekte zorlanıyor ama zaten bu grubun disipline edilmesi zor. terim de eski kavgacı halinden çok uzak, biraz tonton dede haleti ruhiyesine döndü. ki bu oyuncular sertlikten asla anlamaz, daha fazla sorun çıkarırlar maç satmak gibi. terim bunu da hepimizden iyi biliyor bence.

    şimdi gelelim şu yazdıklarımı ırkçılık, türcülük, memleketçilik, yaftalamacılıkla suçlayacak arkadaşlara. ailenize bir de geldiğiniz/yetiştiğiniz coğrafyaya bakın. sonra da kendinize bakın. gerçekten ağaçtan uzağa mı düşmüşsünüz?

    (peşin not: onyekuru'yu iş ahlakı ve fundemental açısından ayrı bir yere koyuyorum kendisinden çok memnunum. donk zaten biliyorsunuz takımımızın bir değişiği. hiç bir şeyi takmaz gibi görünür sonra bir candan davetle şampiyonluk getirir. o bambaşka bir seviye. onun kafası amsterdamdaki en kalite otla gelmiyor.)
App Store'dan indirin Google Play'den alın