• 325
    3-0, tertemiz, kaybettiğimiz maç. üzülmedim. ayaklarımızın yere basması için önemliydi. trabzonspor mağlubiyeti * akıllandırmamış anlaşılan. hala sinan'dan medet umuyoruz örneğin.

    şimdi naçizane futbol bilgilerimle maçı yorumlamam gerekirse; 4-6-0 tarzı bir oyun bu kadar oyundan silinen adamlarla oynanamaz. daha önce de yazmışımdır, bu bambaşka bir oyun tarzı. oynamak için bir kere oyuncu grubunuza bunu ciddi şekilde çalıştırmış olmanız gerekiyor, takımdaki oyuncuların birbirlerine alışmış olması gerekiyor, oyuncuların bu oyuna uygun olması gerekiyor vs. ileri 3'lü hatta orta alandan da en azından 1 kişinin katkısıyla oynanabilecek bir oyun. oynadığımız oyun 4-6-0 değildi derseniz ona da katılabilirim ancak klasik 4-2-3-1 düzeninde forvete onyekuru'yu koymak demek biraz da ben forvetsiz oynuyorum demektir aslında. bu da matematiksel olarak 4-6-0'a denk gelir. oyun yapısı tabii ki farklıdır çünkü o tip bir oyunu oynayamadık, oynayamayız da *

    bizim ileri üçlümüze bakarsanız bu oyunu oynayabilecek kalitede sadece henry onyekuru var. daha önce de yazmışımdır, futbol bilgisi * fena değil özellikle pırpır bir kanat oyuncusuna göre. garry mendes rodrigues ve sinan gümüş'ün futbol bilgilerini topla bir onyekuru etmez. bu ileri üçlünün sürekli alan değiştirmesi, pas alıp vermesi vs. lazım ki takım pozisyon bulabilsin. bizimkiler ne yaptı? statik kaldı. bu statik oyunda onyekuru fiziksel olarak stoperlerin arasında ezildi. sinan için zaten artık yazmak bile istemiyorum, yaza yaza bıktım usandım. garry de bugün formsuzdu, hatta bir ara sahada varlığını bile unuttum.

    geriden destek aslında emre akbaba'dan geldi ancak o da daha takım arkadaşlarıyla net alışamamasının da etkisiyle pek etkili olamadı. zaten ileri üçlü o kadar kötüydü ki orta sahadan destek gelse ne olur gelmese ne olur. bekler de pek bir şey yapamadı hücum bu kadar kötü oynayınca. pozisyon bile zor bulduk.

    her neyse, gelelim genel sorunlara. geçen yıl bile yazardım; oyuna katkısı az olan iki kanat oyuncusu bize fazla. sinan ve garry skora katkıları olan ama takım oyununa pek etkisi olmayan isimler. hadi bir tanesi * oynasın. ancak ikincisine gerek yok. garry formunun da zirvesindeyken bu formayı hak ediyor. ikinci kanadın topu biraz daha bizde tutabilecek, oyunda kaybolmayan, gerekirse zekasını ortaya koyacak bir oyuncu tipinde olması elzem kaçıyor bu yüzden.

    bir problemimiz de forvetimiz yok. eren derdiyok'u bile aradık resmen.

    bu maçta asıl problemin ileri üçlü olduğunu düşündüğümden geri oyuncular için bir şey yazamıyorum. bunlar iyi olsa akhisarspor 10 kişi kalır rahat rahat kazanırdık.

    sorunlar nasıl çözülür bilmem de topu yeteneğiyle ayağında tutabilecek tek bir oyuncumuz var o da sofiane feghouli. formu kötü, eski fiziksel gücü yok falan; olabilir, bilemem bunları. hoca daha iyi bilir. ancak sinan'dan daha kötü oynayıp takım oyununu da bozacak kadar kötü değildir herhalde. eren'i de sık sık eleştiririm gene ama forvet de onsuz olmaz gibi. belki sinan forvete çekilip denenebilirdi, bugün onyekuru kanada geçtikten sonra fena oynamadı. 55 dakika adamı forvette mahvetmişiz. sinan geçseydi keşke.
App Store'dan indirin Google Play'den alın