resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 17013
    gerçekten şaka gibi bir platform olmaya başladı gssözlük. takip etmeye başladığım zamanlar dursun bakkallı zamanlara denk gelir ama o rezil dönem de bile bu derece salakça yorumlar okumuyordum.

    evet yenildik. yine bir deplasman, yine boğuk bir oyun, yine bir mağlubiyet hem de üst üste 2. farklı mağlubiyet. bakıyoruz iç saha ve deplasman oyunumuza geceyle gündüz kadar bambaşkalar. neden bu iş böyle? fatih hoca rotasyonu mu kötü yaptı? mesela bazı renktaşların dediği gibi nagatomo ve fernando yerine donk ve ömer bayram la mı başlamalıydık? halbuki ikisi de gayet iyilerdi benim nazarımda. nagatomo yine dakika durmadı koştu, çabaladı, mücadele etti. he tabi daha önce galatasaray formasıyla hiç oynamamış ömer bayram oynasa daha pozitif etkilerdi takım oyununu diye düşünmek de sizin yorumunuz bir şey diyemem. 2 gün öncesine kadar yerine alt yapıdan adam koysak, muğdat oynasa, onyekuru forvet çıksa gibi denilmedik şey bırakılmayan erenle başlasaydı kazanır mıydık veya?

    hazır maç da bitti* analizlerimizi yaptık ben söyleyeyim. ilk golde uyuyan serdar aziz ve daha hazır olmayan(!) ozan kabak (bkz: #2514747) yerine maicon, donk, ahmet çalık 3 lüsünün 2 si; penaltıya sebebiyet veren, üstüne üstlük kurtaramayan ve elinden top kaçıran muslera yerine de ismail çipe. bir de fernando yorgun onun yerine de selçuk inan olsaydı penaltıyı da attı mı misler gibi 3 puan hayırlı uğurlu olsun. noldu, denedik bir formasyon tutmadı yenildik, geriye kalan tüm olasılıklar en azından bundan daha iyi hale geldi. sanıyorum ki derdiniz mağlubiyetten öte doğruların yapılmaması. futbolun doğruları yapılsın, kaybedeceksek kaybedelim. inanın futbolun doğruları ancak yapılıp tutarsa doğru olur. denemeden kimse ahkam kesmesin boşuna şu neden olmadı bu neden olmadı diye.

    trabzon maçına* gelelim. akhisar maçında oynasa kurtarıcısı olacak olan maicon ve ahmet çalık ikilisi, halı saha topçusu kıvamında bir elemanın içlerinden geçmesine izin vermese, bir de belhanda kardeşimiz müthiş karakterini(!) ortaya koymasa ne 2-0 geriye düşerdik ne 10 kişi kalır maçtan kopardık. işte fatih hoca hepimizin gördüğü bunca şeyi görebilse ah keşke de şuan +6 puan +8,+10 averajdık. hepimizin gördüğü şey derken dalga geçmiyorum bu arada. gerçekten hepimiz görebiliyoruz bu gerçekleri ama maç bitince. ne hikmetse bir anda futbolun doğrularının yılmaz savunucusu kesiliyoruz o andan itibaren de.

    hiç kimse de demesin ki geçen sene kendi takımı değildi, bu sene kendi takımını kurdu yaz kampı yaptı neden kötü oynuyoruz. geçen seneden bu yana elimizdeki tek forvetten olduk, tek alternatif stoperimizden olduk, yerlerini doldurmayı geçtik pozisyonları tamamen boşaldı. buna karşılık orta sahamızda alternatifler arttı. ancak şuan maicon un form durumuna da bakarsak, ilk 11 de forvetimiz ve 1 stoperimiz eksik. şükür ki ozan kabak yetişti de burun kıvıranı çok olsa da benim gönlüm rahatladı defans açısından. hal buyken pivot özellikte forveti geçtim tek forvetimiz dahi yokken istiyorsunuz ki güçlü bir deplasman oyunumuz olsun, baskı kuralım, rakibi boğalım, hücum edelim, sayısız pozisyona girelim ve kazanalım. geçen seneki şampiyonluk gözlerinize perde gibi indi sanırım ki, takımın halinin farkında değilsiniz. devre arasına kadar deplasmanlarda idareten oynamaya devam edeceğiz buna kendinizi alıştırsanız iyi olur. tabi bir arap piyangosu vurmaz da istenen profilde transferler yapılamazsa öyle ya da böyle fatih hoca bizi yine şampiyon yapacaktır. geçen sene sinanla donkla şampiyonluğa taşıyan adam gerekirse bu sene de muğdat la, yunus la taşır, şüpheniz olmasın. he bu kadroyla daha iyi oynatabilecek veya bu ekonomik sıkıntılarla daha iyi kadro kurabilecek hoca tanıyorsanız söyleyin sırtımda taşıyayım florya ya kadar.

    sonuç olarak renktaşlar, bu adam fatih terim. bizim onlarca ahkam kestiğimiz her sezonun sonunda kupasını eline alıp poz veren, hepimizi sevinçten çıldırtan bir adam. bu adam bir şey yapıyorsa öylesine değil muhakkak belli bir temelde yapan bir adam. 2 hafta sonra bir deplasman maçında yine böyle oynayacağız; belki kazanacağız, belki kaybedeceğiz ama lütfen fatih terim e sallamayın. her insan hata yapabilir fatih hoca dahil. ama bundan yıllar önce ülkeye futbolu sıfırdan öğretmiş, türk futbol tarihini baştan yazmış bir adam kuşkusuz ki o hataları en az yapan insandır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın