• 20009
    sadece ön alan oyuncularıyla yapmaya çalıştığı tuhaf bölgesel presi ile, 2 top yapmayı başarabilen takımların yaban armudu gibi ortadan ikiye ayırdığı, fakat buna rağmen ilginç bir şekilde bu konudaki ısrarı sürdüren takım.

    fakat tam da burada tuhaf bir bug yakaladığımız için, bu ısrarımız devam ediyor, edecek de...

    fatim terim'in dikkatle önde tutmaya çalıştığı defans hattı prese katılmadığı için, sadece ön alan oyuncuları ile yapılan bölgesel pres, rakibe daha kendi sahasındayken öyle bir oyun perspektifi sunuyor ki, pres'i atlattığı anda direkt stoperlerimizi gördüklerinden kaliteli/kalitesiz oynadığımız her takımı bir şekilde ileri doğru pushlatmak zorunda bırakıyoruz. bu da rakip hangi anlayışla sahaya çıkmış olursa olsun kontra için gerekli alanın açılmasını sağlıyor. ilginç bir clickbait futbolumuz var açıkçası. avrupada daha önce böyle bir şey denendi mi bilmiyorum. teknik açıdan ne kadar yanlış gözükse de, türkiye'de küçük takımlara karşı bait'leyerek alan açmak ve kapalı savunmaya karşı oynamamak mükemmel bir strateji.

    burada emin olamadığım tek konu, eren'i rakip stoperlere yem ederek diğerlerine alan açıyor olmanın ne kadar doğru olduğu. zira eren ne kadar etkisiz kalırsa, kanat oyuncularımız bir o kadar etkili oluyor fakat oyunumuz kontraya bu kadar açıkken ve sürekli şekilde kontrada yakalıyorken, forvette daha hızlı bir oyuncuyla oynamanın anadolu takımlarına karşı yakalayacağımız skoru acayip acayip seviyelere çekme ihtimali.

    bu şekilde oynan oyun ne kadar keyif vermeyen, sığ bir futbol olsa da, skor ve pozisyon anlamında sürekli tatmin olacağa benziyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın