resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 16921
    18.09.2018 tarihi itibari ile tekrar sevdiği, özlediği, hayalini kurduğu şampiyonlar ligine giriş yapacak hocamız. umarım çok başarılı olur tekrar bizim göğsümüzü kabartır.

    bu yazı en ofsayt entrilerime girebilir fakat kendisinin 2018-2019 sezonunda bana göre yaptığı bazı hataları yazmak istedim. bunu yazmamın sebebi, kesinlikle bu önemli şampiyonlar ligi maçı öncesi konsantrasyon bozmak değil ya da kaybedersek ben demiştim demek için değil. sadece bana göre yaptığı hataları söylemek istiyorum.

    öncelikle, kim olursa olsun, " ne derse doğrudur, ne yaparsa doğrudur" düşüncesiyle yaklaşmamamız gerekiyor. tek adamcılık bize her yerde zararı olmuştur. o yüzden "hoca ne yaparsa bilir" düşüncesi takıma,bize ve hocaya zarar verir. o yüzden eleştirmekten korkmayalım. hoca da zaten eleştiriyi kabul eden bir kişiliğe sahip.

    hoca 2018-2019 sezonunda belirli bir taktikle girmedi maalesef. diğer takım taraftarların aksine hocanın teknik ve taktik konularda çok iyi olduğunu düşünüyorum ki zaten bu kadar başarılı bir hocanın bunları sadece gazla yapması imkansız. fakat 2018-2019 sezonunda takımın hala oturmuş bir hücum şablonu yok. çok fazla özel yeteneklere bakıyoruz. öne geçtiğimiz oyunlarda hızlı oyuncularla skora gidiyoruz fakat öne geçemediğimiz maçlarda pozisyon bulmada ve top tutmada zorluk yaşıyoruz. belirli hücum şablonlarımız yok. yarın şampiyonlar ligi başlıyor ve bunun oturmamasının hocanın suçu olduğunu düşünüyorum. hoca zaten deneme-yanılma tarzı öğrenmeyi sever fakat bu sene o konuda da biraz eksik gibi.

    hoca'nın yaptığı diğer hata ise, taktığı oyuncuya çok fazla takması. bunun en büyük örneği sinan gümüş. tabi ki oyuncuları kazanmaya çalışacak fakat yetersiz bazı oyuncuları kazanacağım derken daha potansiyelli oyuncuları kaybediyor. hoca geldiğinden beri donk ve sinan'ın performansını yükselttiği doğru fakat, feghouli, mariano,fernando,tolga,maicon gibi oyunculardan da yeteri kadar değerlendiremedi. özellikle feghouli'nin gözlerini bağlasan sinan'dan daha iyi oynar fakat süre vermiyor.

    diğer bir konu transferde yönetim kadar kendisinin de suçu vardır. 3 kulvarda yarışacak bir galatasaray'ın sadece eren ile sezona başlaması gerçekten çok büyük problem.

    özellikle 1 eylül trabzonspor galatasaraymaçında çok kötü hocalık yapmıştır. hocanın tarzına çok ters bir durum ortaya çıkmıştır. belhanda'nın atılması hoca'yı eleştirilerden bir nevi kurtarmıştır. ben 6-0 yenildiğimiz fenerbahçe maçını hatırlarım fakat bu kadar kötü ve bıkmış bir takım daha önce görmemiştim. maç sonrası da faturayı yanlış kişilere kestiğini düşünüyorum.

    en son eleştirim ise, transferlerle alakalı. genellikle bizim ligden ya da tanıdığı oyuncularla oynamayı seviyor. tabi ki sevdiği oyuncularla oynaması önemli fakat çok fazla kendi ligimize takılı kalıp, gereksiz yere gereksiz oyunculara para veriyoruz. bu yüzden çok fazla potansiyelli oyuncu alamıyoruz. ambarat, yiğit gökoğlan gibi kendi ligimizin oyuncuları almaya çalışıyoruz. scout ekibi ile alakalı geçenlerde güzel bir entry vardı. düzgün işlemedi ile alakalı. bu konuda kesinlikle haklıydı yazar kardeşimiz fakat biraz da bunun hocalarla da alakalı olduğunu düşünüyorum. özellikle fatih hoca'nın transflerine baktığımız zaman çok net bir şekilde hocanın bildiği oyuncuları aldırdığını görüyoruz. hatta ümit davala'yı efsane milan kadrosuna aldırması bu işin nirvanasıdır bence :)

    umarım, hocamız hem 2018-2019 sezonunu hem de şampiyonlar liginden alnının akıyla çıkar ve bizi tekrar sevince boğar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın