• 16
    yeni çıkan kanunun geçmişte kulüplerin yapmış olduğu sözleşmelere etkisi olmayacaktır. resmi gazetede yayınlanma tarihinden itibaren geçerli olacaktır. bu kanunların geriye yürümemesi ilkesinden ileri gelir. ayrıca geçen hafta bir benzeri ihracat bedelleri için de çıktı. o da yayınlanma tarihinden sonra yapılan fiili ihracatlar için geçerliydi, bu da böyle olacaktır. nereden biliyorsun derseniz bir bankada ihracat işlemlerine bakan bir birimde çalışıyorum. birebir işim olduğu için biliyorum.

    kısacası şu andan itibaren bir oyuncu ile anlaştığımızda sözleşmesini tl yapmak zorundayız. dözviz cinsinden anlaşıp tl yatırmak gibi bir durum söz konusu olamaz. sözleşmede direk şu kadar tl maaş alacaktır gibi yazılarak, ödemesi de tl olmalıdır. tabi tl parayı alan taraf dövize parayı çevirebilir. bunda bir kısıtlama yok.

    ekleme: şu şekilde bir habere denk geldim.

    --- alıntı ---

    kulüpler, yayınlanan cumhurbaşkanlığı kararnamesi uyarınca, türk futbolcular ile döviz kuru üzerinden yaptığı sözleşmeleri 30 gün içerisinde tl'ye çevirmek zorunda. yabancı futbolcular ile "döviz kuru" üzerinden yapılan sözleşmelerde herhangi bir değişiklik yapılmayacak.

    --- alıntı ---

    karanamede özel bir madde varmış ve ben gözden kaçırmışım. halihazırda olan türk vatandaşlarının sözleşmelerini de kapsıyor. bu durumda 30 gün içinde selçuk, tarık gibi türk pasaportlu oyuncuların sözleşmeleri tl'ye çevirilmeli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın