• 452
    02 eylül 2018 tarihli bursaspor beşiktaş maçında, babel’in attığı golün ofsayt olup olmadığına ilişkin beyaz futboldaki tartışmalar hem komik hem de zavallıcaydı.

    -sinan ofsaytın sadece ayaklara bakılarak tespit edileceğini zannediyor. halbuki kollar ve eller harici vücudun tüm uzuvları ofsaytta esas alınır. örneğin kaleye en yakın kısım omuzu ise ordan çizgi çekilir ama sinan’ın bundan haberi yok.

    -ahmet çakar, ofsayt belirlemesinde var hakeminin hiçbir fonksiyonunun olmadığını, pozisyonun tamamen üç boyutlu bilgisayar tarafından belirlendiğini iddia ediyor. zavallı bunak, bilmiyor ki, ofsayt çizgisinin çekileceği noktayı var hakemi belirliyor.

    -ofsayt konusunda, son kararı cüneyt çakır’ın verdiğini zannediyor ahmet çakar. halbuki ofsayt konusu tamamen piero ve dolayısıyla var hakemine bırakılmış durumda.

    -var hakemi barış şimşek ve bu ahlaksız herifin şenol güneş ile beşiktaş’ın kadrolu hakemi olduğunu bilmeyen kalmadı. o çizgiyi yanlış çektiği, ofsaytı ortadan kaldırmak için uzun süre uğraştığı o kadar belliydi ki milyonlarca izleyicinin midesini bulandırdı.

    piero uygulamasının doğru sonuç vermesi için, her iki futbolcunun kaleye en yakın uzuvlarının son noktasından çizgiyi çekmek gerekir. eğer son noktayı doğru tespit etmezsen piero da yanlış sonuç verir.

    var hakemi, barış şimşek suçüstü yakalanmıştır. bu ahlaksıza görev verilmesi, şenol güneş ve fikret orman’ın baskıları sonucudur. bundan hiç şüphem kalmamıştır. bu duruma mhk ve federasyon el koymalıdır. (tabi adaletsizliğe karşılarsa)
App Store'dan indirin Google Play'den alın