resim
Maicon Pereira Roque
Takım:Vasco da Gama
Mevki:Stoper
Yaş:35
Boy:1.91
Uyruk:Brezilya
  • 1548
    kendisi klas bir stoperde olması gereken, nadir bulunan, milletin harıl harıl bu özelliklerde stoper aradığı özelliklere sahipken bu özelliklere sahip bir oyuncuda olmaması gereken çok büyük dezavantajları var.

    topla savunmadan çıkışlarını beğeniyorum kendisinin, ayrıca ayağı da gayet düzgün, bir dönem melo'nun yaptığı diagonal pasları bir stoper olarak gayet iyi şekilde yapıyor günündeyse, hava hakimiyeti iyi ve rakibin kaleye sırtı dönükken rakibi inanılmaz bunaltan sert bir oyuncu. bunlar klas bir stoperde olması gereken özelliklerdi ve kendisi oyuna motive olunca bunların hepsini gösterdi forma giydiği dönemde.

    kendisinin dezavantajları ise canımızı maalesef çok fazla yaktı, tek hamleli, çalımı yediği anda geri dönüşü yok ve ağır. zaman zaman kendisine yakışmayan pozisyon hataları da yapıyor. fatih terim'in oynatmak istediği oyunda kendisinin orta saha çizgisine yakın oynaması gerekiyor, dolayısıyla bizim son adam çizgimizin orta saha çizgisine çok yakın olduğu için rakip takım hızlı oyuncusuyla atağa kalkarken kendisi orta saha çizgisinde çalımı yediği an geçmiş olsun, gol olmasa bile en kötü isabetli şut atarak dönerler o ataktan. trabzon maçında bu çoğu kez gol olarak döndü kalemize. bu bağlamda yanında oynayan stoper oyuncusunun da uyanık olması, maicon'u iyi tanıyıp ona göre hareket edip gerekirse 5-6 adım maicon'a yaklaşarak oynaması gerekiyor ama gördük ki ahmet çalık'ta da böyle bir oyunu okuyacak futbol zekası yok. 1 eylül 2018 trabzonspor galatasaray maçına maicon ahmet değil semih dany ikilisiyle çıksak maç en kötü ihtimalle 1-0 biterdi.

    şimdi ortada şöyle bir durum var, bu adama %100 kazma, yeteneksiz demek içimden gelmiyor. belli başlı yetenekleri var ama onlar da bize uygun değil, kendisine tonla bonservis ve maaş verdik, transfer dönemi de kapandı. 2019 ocak'a kadar biz bu adamla ne yapacağız, tek soru işareti bu. ben kendisinden faydalanmamız gerektiğini düşünüyorum ama nasıl olacağı üzerine uzun uzun düşünmek lazım, bu sistemde faydalı olması mümkün değil. artık kullanılmayan bir mevki olan liberoyla oynamak bile düşünülebilir, defansla kaleci arasına donk'u koyarak bir nebze kendisinin tek hamleli olmasının dezavantajı bertaraf edilebilir ama bu da orta sahadaki ndiaye-fernando-emre 3lüsünün bozulması demek, hücum gücünü ciddi şekilde düşürür. ahmet-serdar ikilisi zaten olmaz, ozan'a da şans verilsin derim ki verecektir hoca da ama çok ümidim yok kendisinden. ozan yetersiz olduğu için değil, ozan yarın takıma girse kendisinin çok büyük bir sorumluluğu almak zorunda olduğu için ümidim yok.

    hoca elbet çaresini bulacaktır devre arasına kadar fakat 1 eylül 2018 trabzonspor galatasaray maçı açık açık kendisinin kontratında yazan süreyi galatasaray'da tamamlayamayacağını gösterdi. ilk fırsatı bulunduğunda satılır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın