resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 16614
    daha önce bunları yazmıştım: (bkz: #2438034) aynı şeyleri tekrar yazmak istemiyorum. aşağıda yazdıklarımı okumak isteyen önce referans verdiğim entryi okursa daha iyi anlaşılır. ek olarak bu da ilintili: (bkz: #2421409)

    koca ülkede forvetlerden en çok verim alan 2. teknik direktör şenol güneş'in yaz boyu "4 forvetimiz var ama hiçbirinden memnun değilim. forvet transferi istiyorum. hatta onun önünde olan negredo da artık bizimle olmayacak." dediği takımım 3. forveti transfer edip fatih terim'in kucağına bomba bırakır gibi bırakıyoruz.

    transfer sezonu boyunca yüksekten uçmayan, muğdat'ına varana kadar düşük maliyetli oyunculara tamah eden fatih terim'in artık son zamanlarda mecburen istediği 2-3 bölgeye transfer bile yapamıyoruz. bir tanesine yapsak şükür diyeceğiz. adam geçen sene zaten maicon'un oyun tarzı uygun olmadığından kendi isteğiyle denayer'i ilk 11 oynattı, iyi de oldu. zaten yetersiz olan stoper mevkimizden denayer gitti, yerine kimse gelmedi. yine de adam en elzem 2. bölgemiz için "gerekirse ocak'a kadar donk'u stoperde kullanırım. stoper transferi olmasa da olur." dedi; daha ne yapsın yani. biz tek isteği forvet işini de halledemedik...

    bana kalırsa vagner love'ın iyi işler yapma potansiyeli var. ligi 15-20 golle bitireceğini düşünüyorum. hatta 10 haftada 9 gol falan atacağı absürt bir form dönemine gireceğini de düşünüyorum ama bu düşüncemin temel sebebi fatih terim'in ondan yüksek verim alacağına inanmam. ama bakın daha önce yazdığım gibi iş yapması düşük ihtimalli, sorunlu oyuncuları resmen küreğe doldurup fatih terim'in önüne atıyoruz. yukarda dediğim gibi bizden kötü durumda olan rakibin ve daha önemlisi forvetlerden süper verim alan hocanın takımının, yaz boyu kurtulmaya çalıştığı 34 yaşındaki 3. forvetini alıp as forvet olarak fatih terim'in önüne atıyoruz. bunları henüz mayıs'ta da dedik. yani bunlar bir anda ortaya çıkan, yeni olan şeyler değil. hep böyle yapıyoruz. fatih terim adam eder deyip kolaya kaçıyoruz. bunları sadece maddiyatla açıklayamazsınız. maddiyat işin yapılma ihtimalini düşürür ama vagner love'a verilecek maddiyatı göz önünde bulundurursak mevcut elimizdeki imkanlar ihtimali sıfırlamaz.

    bunları neden anlatıyorum? refere ettiğim entryde de söylediğim gibi fatih terim şu anki konumundan çok daha sevilen ve güçlü durumdayken bile bir anda uzaklaşan/uzaklaştırılan taraf oldu. burada işler bir haftada hatta bir günde bile değişir. hem camia içinde hem taraftar içinde suyun üstüne sadece gözlerini çıkarıp bekleyen timsahlar var. sürüyle hem de. istedikleri ortam sağlandığı anda bunlar ağızlarını ve dişlerini de çıkaracaklar.

    şampiyonlar liginde başarının haddimize olmadığı bir sezonda görece lokum gibi kura çıkıyor, resmen şans bize buyur gruptan çıkma ihtimali diyor. imkanlar sağlansa %99 çıkabilecek bir fatih terim'imiz var. ligde de beşiktaş kan kaybetmiş, fener geçen sezon belki de en iyi oyuncuları josef ile giuliano'yu satmış 3'te 1'le lige başlamış. her türlü fırsat önümüzde ama biz yine riske atıyoruz. bir sürü zor değişkeni fatih terim'in önüne atıp çöz diyoruz. tekrar tekrar söylüyorum fatih terim yine çözebilir bunları. ama çözemezse/çözemediğinde hatası en az olan taraf olmasına rağmen en çok zararı gören taraf galatasaray'la birlikte o olacak. bunları söyleyince yangıncı oluyoruz... burada olay bir şeyin gerçekleşmesi veya gerçekleşmemesi değil. gerçekleşme ihtimali. bu ihtimali düzenli olarak yeterli seviyede tutmalıyız. biz hep düşük tutup fatih terim gerçekleştirsin istiyoruz. yangıncı dediğiniz kitle de bundan şikayet ediyor. şampiyon olamayız diyen istisnalar hariç yok, ama mevcut imkanlarla(rakiplerin de halini göz önünde bulundurarak) bile bu ihtimali çok çok yukarılara çıkarabilirdik. hatta şampiyonlar liginde de başarılı olma ihtimalimizi çok arttırabilirdik. bunu anlatmaya çalışıyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın