• 511
    kendilerini geliş ve etki itibariyle, 4. yıldız sezonundaki hamza hamzaoğlu’na benzetiyorum. camianın ölü toprağını üstünden atması ve sinerji yakalaması adına bir isme gerek vardı; başkan bu isim oldu ve futbolda şampiyonluk geldi. ama...

    işte bu “ama” önemli bir kısım. doğruluk, dürüstlük ve samimiyetlerine kesinlikle inanmakla birlikte, seçim öncesinde dediğim gibi kendileinin en büyük dezavantajı, camianın her köşesinden gelire ihtiyaç duyduğu şu dönemde paraya ulaşımının olmamasıdır.

    paraya ulaşım “zengin olmak” değildir. tanıdığın ve içinde bulunduğun camiadan kaynak yaratabilmektir. burada camia ile kastım da salt galatasaray camiası değildir. kredileri yabancı sermaye borcu ile uzun vadeye yaymak, eş dost tanıdık iş adamlarından kulübün, özellikle amatör branşlara sponsorluk bulmak vb.. gibi şeyler, paraya ulaşım demektir.

    özellikle taraftarı kenetleyip stokları eritme, canlı para bulma konusunda iyi işler yapmış olsalar da, realist olarak baktığımızda hepimizin gidip alışveriş yaptığı “renkli günler” kampanyası ile ele geçen para, bu sezon 0 katkı vermiş lato, tarık, eray, ahmet çalık dörtlüsünün maaşlarını karşılamıyor.

    transfer sezonu ile ilgili olarak allah başkan’a sabır versin demiştim; bir kere daha yinelemek istiyorum. işi çok zor. maddi durum zaten ortada; gelen ve uzun vadede hayırlı olacağına inandığım ffp cezası da hepimizin malumu. şimdi burada yazdıklarımı “hem ffp hem sattığın kadar al demişsin hem sponsor diyorsun vb.” şeklinde okumayın. diğer branşlarda sıkıntılar var.

    bununla birlikte paraya ulaşımın ve paran olduğu sürece, günümüz futbolunda ffp etrafından dönmek çok kolay. geçen sene psg’nin mbappe transferi, bu sene inter’in vrsaljko transferi, fener’in bolu’ya sattığı kaleci transferi, beşiktaş ile fener’in milyonlarca euroya satıp beleşe kiraladıkları adamlar aklımıza geldiğinde ffp denen nanenin etrafından nasıl dönüldüğü görülüyor.

    ben transfer yapmıyorlar diye eleştirmiyorum; gelen para ile borçları kapıyorlar, en azından söyledikleri bu ve bu da güzel bir şey. borcumuz 0 liraya inse, her sene faize ödediğimiz 10 m euro civarı para ile 2 adam alınır futbola; bu yeniden yapılanma sürecine en yakın rakibin 2 şampiyonluk önünde girdiğimiz düşünülürse, “zaman bu zaman” denilerek sonuçlara katlanılabilir; bu açıdan bir sıkıntı yok. 2 sene duraklama dönemine girebiliriz ki, gomis’in yerine bir forvet alınması, badou’nun kiralanması halinde ligin yine en dominant kadrosuna sahip olma ihtimalimiz var çünkü başımızda fatih terim var.

    kendilerini gömmeden önce biraz süre verelim; dediğim gibi bayrak taşıyanı veya şakşakçısı değilim kendilerinin, ancak mevcut şartlarda, hoca ile yakın temas halinde olduklarını da bildiğimizden “bir bildikleri vardır” dememiz gerekiyor. ha transfer dönemi kapanır, hocaların istediği kadrolar kurulamaz, o zaman bakarız ama şu anda eleştirmek biraz -16 yaş hareketi gibi geliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın