• 270
    130 kilodan 80 kilolara inen, 6-7 kilosu kalan biri olarak söylüyorum, sakın oruç her derde devadır, peygamber efendimiz de böyle uyurdu, aç kalın diyenlere inanmayın. bizzat zayıflayan biri olarak konuşuyorum: yapmanız gereken şey hayatınızı keyifli hale getirmek. zayıflamak değil.

    bir ay boyunca yemek tadın. kalorisi ortalama-düşük olan besinlerden neleri seviyorsunuz öğrenin. bezelye, taze fasulye, kuru fasulye, nohut, ton balıklı salata, tavuk göğüs v.s. ne seviyorsunuz öğrenin. bir kağıda, bilgisayarınıza not edin.
    kahvaltılarınızı yapabiliyorsanız lor peynirli, dereotlu, biberli omletle yapın. omlet demek yumurta, lor peyniri, protein demek. tok hissetmeniz demek.
    tattığınız, damak tadınıza uygun yemeklerden her gün kendinize kombinler yapın. ızgara tavuk göğsü yanında bezelye yiyin mesela, ya da nohut. yoğurt tüketin, ayran tüketin. yağsız olurlarsa daha iyi olur.
    yer fıstığı ile tanışın. günde on tanesi hem güzel protein katkısı yapar, hem faydalı yağ almış olursunuz, hem ucuzdur, hem de iyi atıştırmalıktır.
    muz, sade kahveler fiziksel aktiviteleriniz öncesi size büyük destek olacaktır.
    eğlendiğiniz fiziksel aktiviteyle tanışın. spor salonuna giden arkadaşınız varsa, misafir olarak sizi götürmesini isteyin. test edin. orada vakit geçirmek, aletleri kullanmak sizi tatmin ettiyse, buyrun. etmediyse parklarda yürüyüş yapın, hafif tempolu koşular yapın, evinizde muhakkak vücut ağırlığınızla yapabileceğiniz hareketleri öğrenin ve yapın.

    kısacası hayat biçiminizi değiştirin. 12 ay oruç tutmayın. cennetten yer satmıyorlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın