• 243
    tl'nin dolar ve digerleri kar$isinda deger kaybetmesinin sebebi ekonomimizin abd yaptirimlari ile ba$edebilecek güçte olmamasindan kaynaklaniyor. peki abd ne istiyor?

    - pastör brunson'i birak
    - suriye'den çik
    - kürt devletinin kurulmasina izin ver
    - iran'a uygulanan yaptirimlara destek ol
    - s400 alma
    - çin ile ili$kilerini kes
    - kibrisdaki dogalgaz arama çali$malarindan vazgeç

    kisacasi: otur a$agi, biz ne dersek o!!!

    üreten bir ülke degiliz. yabanci yatirimlarla bir yere gelmeye çali$iyoruz. biraz da turizm. eskiden imf'ye borcumuz vardi. artik belki imf'ye borcumuz yok ama ayni oranda di$ borcumuz var.

    dolayisi ile ekonomimizin kisa vadede düzelecegini dü$ünmüyorum. yanliz aklimda bir soru var. 2003'den bu yani ki$i ba$ina olan milli gelir %70 yükselirken, borç ayni kalirken, köprüler, yollar, tüneller, tüp geçitler nasil yapildi? akp'yi ele$tiriyorum ama ele$tiriken de hakkini vermek zorundayim. yakinda 3. havalimani açilacak. çanakkale köprüsü yolda ve istanbul edirne tren hatti da yolda. yani demek istedigim halka bir hizmet var ve halk bunu görüyor. akp'nin sandikta kazanmasinin ba$lica sebebi budur. bu yatirimlarin uzun vadede illaki bir geri dönü$ü olacaktir ama ne kadar uzun.

    akp ya bu e$egi güdecem, ya bu diyardan gidecem parolasi ile çikti yola. bu diyarlardan gidecegini sanmiyorum.

    akp'ye: onlarin dolari varsa bizim allah'imiz var demekle yürümez bu i$. allah dolar olsa da olmasa da var. bu ülkeyi selamete erdirecek ileriye dönük kisa veya uzun vadeli çözümünüz nedir?

    muhalefete sesleniyorum: hadi erdogan gitsin, madem tek isteginiz bu. öneriniz nedir? sizin bu ülkeyi selamete erdirecek ileriye dönük cözüm önerileriniz nedir?

    $ahsi fikrim. ba$kanlik seçimlerinde oy kullanmadim. türkiye'ye ya$amadigm için türkiye'de ya$ayan insanlar için adeta bir dönüm noktasi olacak bir seçimde rol oynamak istemedim. ancak $öyle bir gerçek var. di$ mihraklar (abd deyin, masonlar deyin, israil deyin, arzi mevud deyin, ne derseniz deyin) bir asirdir tepemizdeler ve ben ülkemi bu itlere yedirmem arkada$!!! sari kafa çikmi$ türkiye'den alinan alümünyuma %20 çelik'e %50 vergi koymu$. sari kafa kendini hala dünyanin tek hakimi zannediyor. ama nereye kadar?? ab ne kadar bu oyunun parçasi olacak? çin ve rusya'nin tutumu ne olacak?

    yaptirimlarina rest çekiyoruz tamam da. kozumuz ne? bana ileriye dönük umutla bakmami saglayacak bir geli$me gösterin. sicak sava$ dönemi çoktan bitti. ekonomin güçlü ise, sen de güçlüsün.

    çin 3.6 milyar kredi veriyor. bu krediyi ne ile ödeyecegiz? yani bilemiyorum, bir mucizeye ihtiyacaimiz var gibime geliyor..
App Store'dan indirin Google Play'den alın