• 271
    dünden beri maçın özetini yazayım dedim bir türlü içimden gelmemişti. birazda sinirim geçsin sert bir dille yazmayayım dedim.

    dün akşam hak eden kazandı. nasıl oynamaları gerekiyorsa öyle oynadılar. takım olarak çok iyi mücadele edip istediklerini aldılar. maçın ilk yarısında takım olarak o kadar temposuz oynadık ki akıl alır gibi değil. top çevirirken tekten oynayan nerdeyse kimse yoktu. kontrol pas, kontrol pas derken bana bile sıkıntı geldi. gary harici topla dribling yapan adam geçen kimse de olmayınca hiç bir şey ortaya koyamadık ilk yarı. onların karşı karşıya 2-3 net pozisyonları vardı, bir tanesi de direkten döndü zaten. ilk yarı herşey bitebilirdi normalde.

    ikinci yarı devre arası fırçasının etkisiyle biraz daha hareketlendi takım ama yine de istenilen üretkenlikten uzaktık. oyuncu değişiklikleri ile takım 4-4-2'ye dönerken orta ikilinin maçın sonunda feghouli ve selçuktan oluşmasını kimse beklemiyordu herhalde. akhisar iyice geriye yaslanıp maçı bitirmeye çalıştığı için orta alandaki defo pek gözükmedi. golü attıktan sonra ise uzatmalarda orta sahaların iyice düşmesi yüzünden iki kalede de oynanan değişik bir maç oldu.

    takıma bakarsak eğer takımın defansı evlere şenlik. bu savunmay kurgusuyla şampiyonlar liginde içimizden geçerler, keşke avrupa liginde oynasaydık deriz. adamlardaki adını bile ilk defa duyduğumuz bir adam bütün defansın içinde geçti bütün maç. geldiği günden beri brezilyalı servet dediğim maiconun defosu bu maç iyice ortaya çıktı. bu adamı savunabilmek için hala bir şeyler bulunmaya çalışılması ne yazık ki çok acı. geçen sene geldiğinde daha adapte olmadı deniyordu, ikinci devre adam hiç dinlenmedi dendi, bu sene de şampiyonlar liginde takım defansı geride kuracak merak etmeyin deniyor. herşeyin fazlası zarar. net olarak bu takımın bu seviyenin oyuncusu değil. aykutun fenerinde iyi bir katkı verebilir ama terimin galatasarayında her maç bize gol yedirir.

    orta sahamız evlere şenlik. fernando ve donk ikilisi yeterli değil. çok ama çok acil sert, agresif, box to box oynayabilen appiah tarzında bir adama ihtiyacımız var. ihtiyacımız bu kadar barizken gelen isimlerin onyekuru ve muğdat olması ve ikisinin de maçta oynamaması hayatın cilveleri. tamam yasak var cezalıyız falan ama çözüm bulmak da sizin işiniz. ayrıca ihtiyaç bugün ortaya çıkmadı, ocak ayından beri belli.8 ayda çözüm bulunamıyorsa burada büyük sıkıntı var demektir.

    takımın orta sahasında topu hızlı kullanıp ileri taşıyacak gary dışında adam yok. donk bu maç özellikle ilk yarı eski donktu. inanılmaz pas hataları, lakayt oyun, sıfır katkı. fernando da eski çizgisinden uzak. liderlik vazifesi görüp takımı geriden kuran adam artık yok. ama asıl sorun feghouli. taraftarın yarısının abi adam süper dediği, yarısının da yahu bu adam birşey yapmıyor dediği kişi. bu adam yıllık 5 milyon euro civarı para alıyor. o zaman bu adam sadece topu aldığında boştaki adama pas vermeyecek, en azından bir maçta bir kişiyi çalımla geçip pozisyon yaratacak. bütün maç bir kişinin yanından basıp geçemedi. bir tane şutu yok. bir tane driblingi yok. sorsan çok iyi oynadı. 88. dakikada ve uzatmalarda orta sahada hatalı pasla topu rakibe verdi. ikisinde de akhisar atağa kalktığında geriye gelme zahmetinde bile bulunmadı. eli belinde bekledi. ilk pozisyonda gomis bile geri geldi topu aldı ama feghouli reis daha kadraja girmemişti. geçen sene sakat sakat oynadı dendi. bakalım bu seneki bahanesi ne olacak.

    gomis için çok net olarak mayıs ayında kalsın derken şu anda 5 milyon veren olsa hemen satılsın derim. penaltıyı kaçırınca o gülmesi yok mu beni bitirdi. geçen sene ağlayan adamdan bu sene gülen adama evrilmiş. bu saatten sonra taraftarla aralarında o bağın tekrar kurulması bence çok zor. 3 kuruşun hesabını yaptı ama taraftarı kaybetti. en azından benim desteğimi.

    yunusun potansiyeli var ama defansif yönü çok zayıf. tek yönü oynayarak takımın bir parçası olma şansı yok. basmalı, omuz atmalı, çift dalmalı herşeyden önemlisi güçlenmeli. şu anda daha çok erken. selçuk girdikten sonra takımın en iyisiydi. düşünün takımın kalanının ne kadar kötü olduğunu.

    hocayı da beğenmedim. gerek oyuncu değişiklikleri gerekse takımın maça hazırlanması iyi değildi. akhisar gibi bir rakibi bulmuşsun basıp geçmen gerekir. kupayı kaybedişin, daha da acısı bu şekilde oynayarak açıklaması olmaz. türkiye kupasından sonra süper kupayı da kaybetmek hiç iyi olmadı. ligi kazandık ama iki tane kupa kaybettik.

    takım kötü, takımın eksikleri var, takımdan gönderilmesi gereken bir çok oyuncu hala takımda. şu ana kadar gelen oyuncular ihtiyaç olmayan bölgelere geldi. asıl ihtiyacımız olan yerlere isimler gelseydi şu anda bir kupamız daha olacaktı. çok yazık oldu. biraz daha radikal kararlar alıp gerekli takviyelerin yapılması lazım.

    bir de şu transfer goygoyu. oyuncu satmadan alamazsın dendiği için oyuncu alamıyoruz deniyor ya; satın abi o zaman. çağırın menejerlerini maicon, gomis, feghouli, belhanda kim satılabiliyorsa satılsın. satmak ayıp mı ki satmıyorsunuz anlamıyorum. feghouli takımda olmasa, yerinde onyekuru veya sinan oynasa ne fark eder? sadece kasada satışından gelen para olur ve onunla da orta saha alınır. korkmayın, oyuncu satarsanız kimse dalga geçmez sizinle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın