• 72
    2018-2019 sezonunda düzenli ödenebilecek mi merak etmekteyim.

    galatasaray yöneticileri de tıpkı bizler gibi "ulan keşke avrupada bir takımın başında olsaydım" diyordur belki de. hani deriz ya burada aldığım maaş 5 bin lira ama avrupa'da aynı işi yapan adam 5 bin euro alıyor ancak orada örneğin mercedes 40 bin euro (vergiyi türkiye'dekine göre söylüyorum, belki daha da ucuz). seninle aynı işi yapan adamın senin lüks sınıfa yazdığın mercedes arabayı alabilmesi için gereken para 8 maaşı. senin 5 bin liranla kaç maaş ediyor peki? yaklaşık 50 maaş civarı. alım gücü böyle bir şey arkadaşlar. isterseniz asgari ücreti 10 bin lira yapın. önemli olan alım gücünüzün ne olduğudur. asgari ücret 1.000 lira iken simitin 50 kuruş olması mı daha yeğ, yoksa asgari ücret 10 bin lira iken simitin 15 lira olması mı?

    o hesap bizim yöneticiler de bir futbolcuya 4 milyon euro verirken; aslında avrupalının 4 milyon euro verdiği futbolcudan en az 6-7 kat daha fazla para vermiş oluyor. bakın o da en az. çünkü işin içinde ülke değeri, ligin değeri gibi kavramlar da var. iyi liglerde 4 milyon euroya oynayan oyuncu buralara 7-8 milyon eurodan aşağı gelmez. yani senin 4 milyon euro ödediğin topçu dışarıda en fazla 1-2 milyon alabilir. yani en az 6-7 katı derken aslında çok daha fazla.

    transfer yapmak şöyle dursun, bu sezon tek beklentim düzenli maaş ödemeleri yapılabilmesidir. tanrı, para değeri başta olmak üzere, ülkemin değerlerini korusun! zira bizimkiler beceremiyor...
App Store'dan indirin Google Play'den alın