• 234
    tek başarılı transferle gayet yeterli duruma gelecek bölgedir. bence takımın yeteri kadar dikine oynayamamasının tek sebebi olarak orta sahayı göstermek pek mantıklı bir bakış açısı değil. forvetimiz ne alan açabiliyor, ne top saklayıp dağıtabiliyor, ne de savunma arkasına koşu yapabiliyor. üstelik kafa toplarında da etkili değil. haliyle karşımızda 10 kişi tuğla gibi yığılan bir rakip savunma oluyor. biz de göbekten delemeyince doğal olarak kanatlara iniyoruz.

    orta sahanın dikine akıcı bir futbol oynayabilmesi için pas kanallarının açılması gerekiyor. mesela geçen sezon* dikine futbolun kralını oynayan liverpool mane-firmino-salah üçlüsü gibi aşırı hareketli ama net bir santrafor bulundurmayan bir üçlüyle oynadı. özellikle firmino yeri geldi geri çıkıp 10 numara gibi oyun kurdu, yeri geldi kanatlara açıldı savunmada bir sürü boşluk yarattı. haliyle premier lig seviyesine göre iyi dahi sayılamayacak bir orta saha rotasyonu bile yetti dikine oynayabilmeleri için.

    biz de bir tane firmino bulalım diye demiyorum bunu yanlış anlaşılmasın, ama bütün kabahati orta sahaya yıkmak da haksızlık oluyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın