• 267
    oynanan zemine baktığımızda gerçekten ölçü olamayacak maç.

    esasında bu kadar kötü zeminde savunmayı önde kurmak bana göre hataydı. çünkü fazlasıyla pas hatası olacağı aşikar. zaten ilginçtir genelde pozisyonlarımızı da akhisar'ın oyunu kontrol ettiği dakikalarda bulduk.

    onun dışında böyle sahalarda topa sahip olmak özellikle hücum oyuncularının sakatlanma riskini inanılmaz arttıran bir oyun anlayışı. çünkü ayağın çime takılması, yan basma, burkulma... bunlar sonuçları ciddi süreler sahalardan uzak kalma olabilecek talihsizlikler.

    kaybettiğimiz kupayı da gerçekten önemsemiyorum. manevi değeri bile tartışılır. zamanın tsyd kupası çok daha itibarlıydı. bu maçın benim için en önemli göstergesi var uygulamasının türk futboluna etkisi bakımından oldu. işte bu noktada bana göre galatasaray yönetiminin tepkisiz kalmaması lazım. doğru tepkiyi doğru platformlarda vermeye mecbur. ben olsam avrupa'nın önde gelen futbol hakemlerinden kırmızı kart pozisyonun yorumlarını alır, sonra da resmi sitede yayınlardım.

    öte yandan bıçak sırtı bir takımız, geçen sezon da öyleydik. yani galatasaray'ın sorunlarını da göz ardı etmemek lazım. bu takımın denayer gibi bir defans oyuncusuna ve çok çok iyi bir 8 numaraya ihtiyacı var. esasında galatasaray'ın senelerdir bitmeyen bir orta saha eksiği var. 17/18 sezonunda bu işi halleder gibi olduk... ama halledemedik. halledebilirsek bu takım baya iyi olur. kanat oyuncularımız çok etkili. dikine oynadığımız her pozisyon tehlike yaratır.

    gomis'e yoğun eleştiriler görüyorum. sakin olmakta fayda var. zaman içerisinde toparlayacaktır. zaten akhisar maçı'nda sahayı ve oynadığımız oyunu göz önünde bulundurursak, çok az forvet fark yaratabilirdi. sevindirici olan geçen sezondan beri ne zaman forma giyse eren derdiyok'un iyi performanslar sergilemesi. iddia edilenin aksine forvette bir eksiğimiz olduğu kanaatinde değilim. ayrıca sinan gümüş de 2. forvet rolünü üstlenebilecek meziyetlere sahip.

    galatasaray fena takım değil. tabi türkiye şartlarında. ama 2 eksiğini gidermeye mecbur. fakat mali durum ortada. bilemiyorum alternatifimizi gençlerimizden yaratabilir miyiz? hazırlık maçlarında yunus akgün parlamasına rağmen ben celil'i beğendim. oyunu as takıma girmeye yetebilecek olgunlukta. tabi 15'er dakikalık periyodlarla bir futbolcu hakkında fikir sahibi olmak gerçekten güç. benim gördüğüm, belki de görmek istediğim bu. ama orta saha rotasyonumuza bakınca da donk dışındaki tek alternatif celil. selçuk inan'la bu iş yürümez. bak defans oyuncusu almadan belki yürütebiliriz. ama 8 numaramızı bulmazsak bu sezonu çıkarmamız mümkün değil. celil hakikaten güzel pas atan bir futbolcu. ama galatasaray'ın tüm yükünü onun omuzlanmasını beklemek de haksızlık. bu noktada mecbur transferin son saatlerini beklemek durumundayız. çünkü para yok. bedava iş yapmaya çalışıyoruz.

    yunus ise yetenekli bir oyuncu. ama pişmeye ihtiyacı var. ama kabul etmek lazım ki bir futbolcu da kenarda oturarak pişmez. bol bol şans vermek lazım. oyuncunun şanssızlığı elimizde güçlü bir kanat rotasyonu var. önünde garry ve feghouli'nin ilk 11'de olduklarını düşünürsek yine de önünde sinan, onyekuru ve hatta muğdat var.

    bana göre bu maçtaki performansı fena değildi. top kayıpları yaptı doğru. fakat teknik oyuncularımızın tamamının kötü olmasının zeminin futbolumuza etkisi hakkında fikir vereceğini düşünüyorum.

    demem o ki, enseyi fazla karartmayın. 17/18 sezonu başında barcelona da darmadumandı hazırlık maçlarında ve ilk resmi karşılaşmalarda. hatta real madrid genç takımıyla barcelona'yı maymun etmişti... ama sezon sonunda adamlar şampiyon oldu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın