• 260
    galatasaray adina, yapilan sayisiz pas hatalarinin iyi analiz edilmesi gerektigini dusundugum, sonunda galip gelemedigimiz super kupa finali. mac sonu istatistiklerine henuz detayli bir sekilde erisemedigimden, pas hatalarini sayilarla irdelemek guc. lakin su kesinlikle soylenebilir ki, takim halinde organize olmakta buyuk problem yasiyoruz.

    sozlugun geneli bu organizasyon probleminin yaratici organizator oyuncu eksikliginden yasandigini dusunse de, maalesef oyunun kurulus bolumu tek kisinin varligiyla cozulebilecek bir sey degil. oyun kurulumu, atak organizasyonlari, oyuncularin ekstra efor sarfederek kendilerini pas opisyonu olarak sunabilmeleri... tum bunlar detayli ve dengeli calismalarla ve zamanin yardimiyla oturabilecek seyler.

    sneijder futbol tarihinin gelmis gecmis en iyi organizatorlerinden biri sayilabilir. galatasaray takimi sneijder'in surekli olarak kadroda oldugu donemlerde dahi cok fazla kisir ve organizasyondan uzak maclar cikarmistir. bunun sebebi sneijder'in kotu olmasi degil, takimin anlik organizasyon problemlerinin derinlesmis olmasiydi.

    akhisar belediyespor dogal olarak ekstra bir motivasyonla oynayarak, kisa bir zaman zarfina iki kupa sigdirabilme basarisini gosterdi. hem de bir suredir takimin isleyisine dogrudan etkileri olan okan buruk'un yoklugunda, yeni ve oturmamis bir sistemle kazandilar. tebrik etmek gerekir.

    fatih terim galatasaray spor kulubunun gelmis gecmis en guclu figurlerinin basindadir. an itibariyle spor dunyasinda kendisi gibi figurler oldukca azdir ve kendisi yasayan bir kulup efsanesidir. lakin tum bu gercekler kendisinin iyi bir plan uygulayicisi olmadigi gercegini degistirmemekte. fatih terim kariyerinin hicbir noktasinda iyi bir organizasyon kurgulayicisi olmadi. ben kendisini oldukca seven ve taniyan bir galatasarayli olarak, beklentilerimi dizginleyebiliyorum.

    sunu da belirteyim; futbolda basarili olmanin ya da keyif almanin yegane yolu organize oyunlar kurmak degildir elbette. bilincsiz ama baskili, sakin degil ama duygusal oyun bir cok kez bize unutulmasi zor anlar yasatti.

    elimizdeki kadronun, an itibariyle dunyada kabul goren futbol anlayisina ayak uydurmasinin imkansiz olarak dusunsem de, yapabilecegimizin en iyisini yine terim'le yapabilecegimize inaniyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın