resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 16384
    hocamızın bize liglerde sayısız başarılar elde ettirmesi, uefa kupasını kazandırması dışında ailem için önemli bir yeri vardır. kendisi takımımızda futbolcuyken babamın sevdiği bir futbolcuymuş. öyle ki ilk çocukları, yani abim doğduğunda sülalemizde gelenekleşmiş olan doğan çocuğa aileden isim verilmesi kuralı bozulmuş ve abime "fatih" ismini vermiş. sülalemizde başka da fatih isminde biri yoktur. abim çok şanslı bu konuda. kıskanmıyor değilim. bana ise dedemin adını vermişler.

    facebook'ta tarihte bugün kısmında yıllar öncesinde kendisine çok kızdığım yorumlarıma denk geliyorum. son ünal aysal zamanındaki olanlardan da kendisini bol bol suçlamışım. yaşanan olaylar için "ego savaşları" demişim resmen. artık kendisinin zamanının geçtiğini ve daha profesyonel şekilde yönetecek bir teknik direktör gerekliliğinden bahsetmişim. mancini bu beklentimi karşıladı. görüntüde daha profesyonel bir yönetim vardı. adamın duruşu çok başkaydı; fakat juventus'u elediğimiz an dışında başarılı olamadı maalesef. yine kendisini bireysel olarak sevdik ve saydık. belki de daha güçlü ve pahalı bir kadroyla daha iyisini yapabilirdi bilemeyiz.

    demem o ki, kendisinin zamanı geçti başka isimler başımıza getirilmeli diye düşündüm; ama istediğimize varamadık. döndük dolaştık yine hocamıza geri döndük. öyle bir bütünleşti ki galatasaray ile fatih terim, ne yaşanırsa yaşansın ne olursa olsun döndük dolaştık hep bu birlikteliği aradık.

    geçen sezonun ortasında hocamızın geri dönüşüyle şunu bir kere daha gördük ki fatih terim'siz hep bir eksiklik hissediyoruz. kendisi varken bir bütünüz. hocamız bundan sonra başarısız olsa bile hiçbir şekilde kendisiyle yollar ayrılmamalıdır. belki bir gün sahada olmaz ama yönetimde ya da tudor varken aradığımız "akıl" olarak kulübümüzde kalmalıdır.

    ne kadar şanslı olduğumuzu hiç unutmayalım. galatasaray'lı olarak ali sami yen zamanlarında yaşamış olmak o zamanlara şahit olmak ve metin oktay'ın futbol oynadığı zamanlarda yaşamış olmayı isterdik.
    bir gün gelecek, gelecek nesiller fatih terim zamanında yaşamış olmayı dileyecek. bu yüzden kendimi çok şanslı hissediyorum. çünkü ben galatasaray'ın efsanesi fatih terim başımızdayken hayattaydım ve tüm o büyük başarılara şahsen şahit oldum.

    fatih terim belki de çok büyük bir teknik deha değil(dünyada kaç tane var ki zaten teknik deha); ama kendisi çok başarılı bir futbol yöneticisidir ve bu isim bize nasip oldu. tanrı kendisini başımızdan eksik etmesin ve kendisine uzun, sağlıklı ömürler versin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın