• 19590
    hakkında taraftarın ikiye bölündüğü takım.

    birinci kesim, “ulan zaten ffp var transfer yapamıyoruz, şampiyonlar liginde bir şey beklememek lazım” derken ikinci kesim “kadromuz şampiyonlar ligi için yeterli değil; kuruluş felsefemiz türk olmayan takımları yenmek” diyor.

    baştan söyleyeyim ben birinci kesime mensubum. evet, ben de şampiyonlar liginde başarılı olalım, türk olmayan takımları yenelim istiyorum ancak “türk olmayan takımları yenmek” ne kadar kulüp felsefesi ise, “işletme zararı etmemek” de genel kulüp yönetme mantığıdır; biz, son 15 senedir düzenli olarak zarar ettiğimiz için, hop biz geldik bir cl alalım kafasında açılıp saçılmanın bize dönüşü men cezası olacaktır.

    geçen sene şampiyon olan kadro korundu, çöplerin bir kısmı gitti. bu sene sonunda, eren, tarık ve selçuk ile birlikte yüksek maaş yükü - 0 verim mottosu ile kadromuzda bulunan bütün adamlar gidiyor.

    ligde en yakın rakibimizin 2 şampiyonluk önündeyiz; ekonomik olarak baktığımızda, geçen sene geldiği günden bu yana borç ödeyen, kulübün borcunu azaltan bir yönetim, sportif olarak kimsenin sorgulamayacağı bir hoca var. yeniden yapılanma için şartlar olgunlaştı. bir noktada yeniden yapılanmaya gitmemiz gerekiyor ve o sene pekala bu sene olabilir. bu sene hedef, 19-20 sezonunda cl organizasyonunda olmak olarak belirlenmeli, adımlar buna göre atılmalıdır.

    kadroya baktığımızda ligin bölgesinde en iyi 7 oyuncusu bizde diyebiliriz. muslera, mariano, nagatomo, serdar, fernando, gary ve gomis. bunun yanında performansı bir iki tık yukarı çıkabilirse ligin en iyi sağ kanadı olabilecek bir feghouli, muğdat, sinan, yunus, linnes, donk gibi hamle adamları da kadroda.

    açıkçası ben iyi bir çift yönlü orta saha transferi yapılır ise, şampiyon olmamamız için hiçbir sebep olmadığını düşünüyorum. yapılmazsa da şampiyonluk gelebilir. gelemiyorsa o bölgede ve diğer bölgelerde sezonun kalanında genç çocuklar denenir; takıma girecek, oynayabilecek her genç gelecek sene 1 eksik transfer demektir.

    enseyi karartmanın alemi, yangın edebiyatına gerek yok. zaten hepi topu 2-3 adama ihtiyacımız var ve bu kadar adam alma imkanımız var (bunlardan biri denayer muhtemelen), bunun için 1 ay süre yeterince uzun bir süre. bu sene cl + ffp kıskacından bir çıkalım, seneye geniş rotasyon vs gibi şeyler için kafa yorarız. ligdeki rakiplerin biri seneye tek forvetle giriyor, diğeri kaleyi tolga zengin’e veriyor; bizim kadar karamsar bir taraftar topluluğu yok ortada.

    şartlar belli, euro, dolar kuru belli. her sene şampiyon olup zarar etmeye devam etmek yerine 1-2 sene şampiyonluk yarışı içinde kalıp (ki bu kadro yine söylüyorum şampiyon olabilir) borcu azalttıktan sonra, şu anda yılda faize ödediğimiz paralar ile her sene bir yıldız topçu alabiliriz. sözlüğün yaş ortalamasını bilemiyorum ama 33 senede 16 şampiyonluk görmüş bünyem 1-2 sene yeniden yapılanma cefasını da çeker. yeter ki, yönetim, hoca, takım, gençler ümit versin. bu çocuk seneye olur, yönetim seneye şunu alır diyelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın