• 19585
    kuruluş felsefesi türk olmayan kulüpleri yenmek olup, tarihi bu felsefeye paralel onlarca başarıyla dolu takımdır.

    bu felsefe genlerimize kadar işlemiş vaziyette. fakat yıllardır pervasızca, sırf kulüp felsefesi adı altında avrupa'da bir iki tur geçmek için harcanan ve hiçbir şekilde geri dönüşü olmayan milyonlarca dolarlar bugün belimizi büküyor.

    iskeleti son transferini yapan yıldızlardan oluşturup çeyrek final oynasak ne yazar? ne yazdı bugüne kadar? kazandığımız iki kupa da sağlam bir yapılanma ve lig dominasyonu üzerine gelmedi mi?

    her zaman avrupa'da başarısız sezonlarımız oldu, daha da olacak. türkiye'nin devi de olsak, avrupa'da kendimizi dev aynasında görmeye lüzum yok. dolar 5, euro 5.80 olmuşken her allah kuruşu daha da önemli.

    her bölgeye transfer beklemek yanlış. ffp anlaşması olmasaydı da yanlıştı. avrupa'da devlere kafa tutmak için hep yanlış yolu tercih ettik ve deniz artık kurudu. kendi yetiştirdiklerimizi kullanmadan, ucuza fırsat transferleri yapmadan, hayvan gibi maaşlar ödeyerek ve her oyuncunun bonservisinden zarar ederek kısa vadeli başarılara doymadık mı?

    türk futbolu değişecekse önce galatasaray değişecek. avrupa'da 2 sene gruptan çıkamasan ne kaybedersin? düzenli yer aldıkça marka değerine hiçbir şey olmaz merak etmeyin. önce ligde dominasyon, sonra adım adım avrupa.

    bonservis getiren bir ayrılık olursa, minimum iki maksimum 4 hamle gerekiyor. stoper ve orta saha mutlaka takviye istiyor. ileri uçtan ayrılık olmazsa takviye bu mali şartlarda lüks kalacak. kanatlarda 5 oyuncu var. gomis ayrılırsa takviye yapılabilir.

    artık bazı şeyleri aşın. bu sene şampiyon olmak demek, önümüzün inanılmaz açılması demek. mali yapının bir nebze de olsun düzelmesi, derin bir nefes almak demek. ve tr sınırlarında dominasyonu kurmak için en büyük adım demek.

    minimum 2 transfer gerçekleşecektir diye düşünüyorum. yönetimin de eleştirilecek bir yanı yok, onlar da bilirler milyonlarca euro basıp transfer yapmayı. akılcı hamlelerle kısa çözümler seneyi kurtarır. gelecek sene ise sağlam yapılanma ile yolumuza bakarız. allah yardımcımız olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın