resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 16243
    fatih hocaya fazla yüklenildiğini düşünüyorum. zira ''hocanın vardır bildiği'' ve ''hoca adam eder'' savları kendisine destek olmaktan ziyade kendisine zarar verecek söylemlerdir.

    öncelikle 'hocanın vardır bildiği' savıyla topu tamamen hocaya atmak, olası bir kötü gidişte hocanın doğrudan hedef tahtasına konmasına sebep olacaktır. beşer şaşar diye boşa söylenmemiş. hocanın da elbet hataları olacaktır, önemli olan muhtemel hatalardan önce hocayı uyarabilmektedir. amrabat örneğinde olduğu gibi.

    ikinci olarak ''hoca adam eder'' savına gelirsek; hoca da sonuç olarak hayvan terbiyecisi değil. mental/fiziksel sorunlu oyuncuları takıma doldurup hocanın adam etmesini beklemek, hocaya ekstra yük olmak anlamına gelir. yani örneğin sorunlu x oyuncusunu 'ya alalım hoca adam eder ihi' diyip almak, hocanın asli görevlerinden zamansal anlamda taviz verip x oyuncusuyla fazladan ilgilenmesi anlamına gelir. bu x oyuncusu açısından olumlu etkiler gösterse de takım genelinde olumsuz etkiler doğurabilir.

    sonuç olarak; hoca efsanemizdir, tamam diyene kadar da başımızda olmalıdır, lakin hocaya bağnazca güvenmek her iki tarafa da zarar verecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın